Službenici Ministarstva rada smanjenje plate ili smena zbog izjave o trudnicama

693

Milena Antić Janić, načelnica Odseka za poslove u oblasti populacione politike i finansijske podrške porodici pri Ministarstvu za rad, biće kažnjena zbog skandalozne izjave o ženama i poslodavcima, najverovatnije umanjenjem plate u naredna tri meseca.


Ova informacija nezvanično je saopštena „Novostima“ u Ministarstvu za rad, jer u sredu niko od nadležnih nije imao zvaničan odgovor.

Ministar rada Zoran Đorđević je posle burne reakcije javnosti na njenu izjavu da su „poslodavcima žene potrebne da rade, a ne da idu na bolovanje“, najavio da će Antić Janić zbog ovih reči izgovorenih na nacionalnoj televiziji morati da snosi posledice. Međutim, o kakvoj kazni je reč i da li će je uopšte biti, odlučiće disciplinska komisija.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Kako je „Novostima“ nezvanično rečeno u ovom Ministarstvu, Mileni Antić Janić bi najverovatnije mogla biti umanjena plata u naredna tri meseca, a u najgorem slučaju može biti smenjena sa mesta načelnice Odseka. Prilikom preduzimanja mera komisija, koja odlučuje, vodi računa i o dosadašnjem radu zaposlenog i uzima u obzir sve pozitivne i negativne strane iz prethodnog perioda.

Milena Antić Janić je dugi niz godina službenica Ministarstva za rad. Na mestu načelnice je poslednjih pet godina i učestvovala je u izradi Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here