ŠOMO „Stevan Hristić“ druga na Republičkom takmičenju muzičkih škola

Još jedan veliki uspeh bačkopalanačke muzičke škole

810

Na Republičkom takmičenju muzičkih škola koje se održava od 2. do 17. aprila u više gradova u Srbiji, Muzička škola „Stevan Hristić“ osvojila je drugu nagradu sa orkestrom harmonika koje je pripremala nastavnica Vanja Milaković.


Republičko takmičenje predstavlja najprestižnije i najzahtevnije takmičenje u svetu muzičkih škola i umetničke muzike. Takmičenja tokom godine ima puno, i raznovrsna su, ali za republičko takmičenje pripreme su uvek posebno ozbiljne, a očekivanja bojažljiva, upravo zbog ozbiljnosti i kriterijima.

„Ove godine na ovom takmičenju nastupio je naš Orkestar harmonika kog čine učenici harmonike starijih razreda, mada u njemu sviraju i po neki učenici klavira, u ulozi perkusionista – udarača. Orkestar je veoma stručno i sa posebnim elanom pripremala nastavnica Vanja Milaković, a same pripreme počele su već u oktobru mesecu“, rekla je za BAP VESTI direktorka ŠOMO „Stevan Hristić“ Sandra Milutinović.

[wonderplugin_slider id=95]

 

Na samom takmičenju, u nedelju, 7. aprila, inače petog takmičarskog dana, nastupilli su brojni orkestari iz muzičkih škola širom Srbije, konkretno iz Beograda, Novog Sada, Ćuprije, Zemuna, Leskovca, Niša, Subotice, Pančeva i naravno, Bačke Palanke.

„Stručni žiri, koji, po pravilu, mora biti iz inostranstva, činili su cenjeni pedagozi iz Italije, Hrvatske i Makedonije i njihova druga nagrada uručena našem orkestru zaista je za nas od velike važnosti. Takođe, nadamo se da će ovaj postignut uspeh biti značajan podstrek našim učenicima u daljim pripremama za Festival muzičkih i baletskih škola Srbije koji se ove godine odvija u Paraćinu. U umetnosti kojom se mi bavimo i čije lepote otkrivamo našim učenicima, granice nikada ne postoje, a potraga za savršenstvom je večita“, dodala je Sandra Milutinović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here