Spremni za održavanje puteva u zimskom periodu

DOO „Ćosić“

689

Zimska služba kreće sa dežurstvom 15. novembra od 0.00 časova. U DOO „Ćosić“ pokazana je mehanizacija, so i rizla, kojom će se omogućavati bezbedna vožnja po putevima pod ingerencijom opštine.


Milorad Paripović, član Opštinskog veća zadužen za saobraćaj:

– Na poligonu firme DOO „Ćosić“ izložene su radne mašine i kamioni koji će učestvovati u zimskoj službi u narednom periodu. Za razliku od prošle godine, zimska služba će trajati do 31. marta 2019. godine, petnaest dana duže nego ranije. Služba će trajati 121 dan, dakle trećinu cele godine.

JP „Standard“ je na osnovu svog programa rada u zimskom periodu, raspisalo tender na kojem je najpovoljnija bila firma DOO „Ćosić“ koji su do detalja uradili operativni plan za teritoriju opštine Bačka Palanka.

– Pokrivamo teritoriju koja ima 130 kilometara državnih puteva, za koje će biti zadužen „Vojvodina put“ i 250 km opštinskih puteva, koje će pokrivati DOO „Ćosić“. Pored I, II i III prioriteta, održavaćemo i granični prelaz i terminal.

Vlasnik DOO „Ćosić“ Vojislav Ćosić:

– Kao i prethodnih petnaest godina, konzorcijumu koji čine više preduzeća, dodeljena je zimska služba. Održavamo lokalne i nekategorisane puteve u opštini Bačka Palanka, angažovano je 18 vozila i određen broj biće u rezervi. Imamo dovoljno soli i rizle, 200 tona soli i 200 kubnih metara rizle. Takođe, imamo dovoljan broj ljudi i mehanizacije, pratimo vremensku prognozu i u pripravnosti smo da intervenišemo.

– Po dosadašnjoj praksi, treba nam pod idelanim uslovima, između četiri i pet sati da kompletnu opštinsku putnu mrežu presolimo. Zimska služba interveniše kada je ugrožen saobraćaj, kada temperatura vazduha padne ispod nula stepeni i kada su nanosi snega veći od 5 centimetara. Na osnovu viđenog i dosadašnjeg iskustva, verujemo da će se građani naše opštine voziti po bezbedno očišćenim putevima.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here