Srbija i danas pod maglom, a krajem dana stižu i padavine

1007

U Srbiji danas oblačno sa maglom uz slab i umereni mraz. Tokom dana biće oblačno, a uveče i tokom noći očekuje se jače naoblačenje mestimično sa kišom, u planinama sa snegom.


Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) prolazno naoblačenje, koje će ujutru i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve, do kraja dana proširiće se na celu zemlju.

Slaba sipeća kiša moguća je samo ujutru na području Vojvodine, ponegde uz stvaranje poledice. Duvace slab i umeren, na istoku i jak, zapadni vetar.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Jutarnja temperatura od minus devet na jugoistoku, do minus dva na severu, a u Negotinskoj Krajini oko jedan stepen. Najviša dnevna biće od tri do sedam, u Negotinskoj Krajini do 11 stepeni.

Uveče i tokom noći očekuje se novo, jače naoblačenje mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, uz umeren i jak severozapadni vetar.

U Bačkoj Palanci se ujutru očekuje slab mraz i kratkotrajna magla. Tokom dana biće pretežno oblačno i suvo, uveče i tokom noći povremeno kiša ili susnežica.

Duvaće slab i umeren zapadni vetar, uveče i tokom noći u skretanju na severozapadni i pojačanju. Jutarnja temperatura oko minus tri, najviša dnevna do četiri stepena.

Za nedelju se u Vojvodini prognozira promenljivo oblačno vreme, uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova, snega a u ostalim krajevima oblačno sa susnežicom i snegom, uz više padavina u brdsko-planinskim predelima.

Duvaće umeren i jak, u Vojvodini i na planinama i olujni severni i severozapadni vetar.

Krajem dana i tokom noći slabljenje vetra i padavina.

Od ponedeljka jutra hladna, uglavnom sa mrazem i maglom mestimično, a tokom dana malo i umereno oblačno i suvo, uz postepeni porast dnevnih temperatura.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here