Srbija je teniski šampion ATP kupa!

814

Teniska reprezentacija Srbije osvojila je ATP kup! U odlučujućem meču sa Španijom, konačnih 2:1 doneli su Novak Đoković i Viktor Troicki koji su Pabla Karenja Bustu i Felisijana Lopeza, iznenadnu zamenu za Rafaela Nadala, koji je odustao posle poraza u singlu od Noleta, savladali sa 6:3, 6:4.

Bunuli su se Španci mnogo. Najpre Nadal tokom poraza od Đokovića, a potom i prilično brutalno izvređavši srpske navijače nazvavši ih teniskim neznalicama, bunili su se i Busta i Lopez zbog jedne sudijske odluke, zbog koje je i Rafa hteo da „uskoči u teren“, ali – nije im pomoglo. Onu spornu situaciju kada je Nadal vileneo po loži, sredinom drugog seta nadmetanja dublova, vrlo džentlmenski je rešio Đoković: rekao je sudiji „okej, ponoviću prvi servis“ (iako nije morao, jer je trebalo da usledi video-provera prethodnog), a onda je taj gem osvojen. Desetak minuta kasnije i titula.

A kakav je samo to meč bio, kakvo finale…

Dramatična završnica novog turnira, koji je obilovao spektakularnim duelima, došla je do usijanja posle Noletove maestralne pobede nad Rafom, jer je odluka o trofeju „pala“ na poslednji meč, i to parova.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here