Srušio se deo bine, dve žene povređene, hapšenje zbog incidenta (VIDEO)

813

Dve osobe su povrđene kada se montažna konstrukcija obrušila u toku održavanja etno festivala „Banatska priča“. Jedna osoba je zadobila teže, a druga lakše povrede.

ZRENJANIN: Novinarka Lista Zrenjanin Branka Jajić je zadobila teške telesne povrede i kako RTV saznaje, ona je oko 21 čas stigla na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, sa ozbiljnim povredama i trenutno se nalazi u operacionoj sali.

Druga žena, koja je zadobila lakše povrede je iz organizacije festivala, navodi zrenjaninski portal Ilovezrenjanjin.

Obe žene su zadobile udarac u glavu. Nakon pada konstrukcije novinarka i voditeljka programa je ostala priklještena između konstrukcije i stola koji se nalazio na bini. Prvu pomoć povređenima je pružila doktorka beogradske Hitne pomoći Nada Macura, koja je bila gost festivala. Ubrzo je stigla i Služba Hitne medicinske pomoći koja je povređene žene prevezla u bolnicu.

Tragedija je mogla da bude i veća, jer se u trenutku nesreće na bini nalazilo još ljudi. Među njima su bila i deca koja su, na sreću, prošla nepovređeno jer su bila brza i skočila sa bine.

Uhapšen vlasnik firme koja je postavila konstrukciju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su uhapsili i po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, odredili meru zadržavanja D.Š. (50) iz Sremske Kamenice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, saopštila je Policijska uprava u Zrenjaninu.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

List Zrenjanin traži sankcionisanje odgovornih lica

„Naša novinarka Branka Jajić danas je stradala obavljajući svoj posao na Etno festivalu „Banatska priča“. Na nju se sručio deo bine. Pozivamo nadležne državne organe da sankcionišu odgovorne za izazivanje opasnosti koja je ugrozila život koleginice Jajić. U javnosti se već godinama osporavaju kvalifikacije pojedinih pružalaca usluga organizacije događaja. Poslednji događaj čini navedene sumnje osnovanim“, navodi se u saopštenju lista „Zrenjanin“ koji je preneo portal ilovezrenjanin.com .

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here