Štajfer deveti

Na Sinjajevina skaj rejsu takmičar iz Čelareva zapažen

1100

Nebeski trkač iz Čelareva Aleksandar Štajfer bio je vrlo zapažen prošlog vikenda na četvrtoj ovosezonskoj trci u okviru Skajraning lige Srbije. Štajfer je trku na Sinjajevini kod Mojkovca završio na devetom mestu, a petom od domaćih takmičara.

Staza je bila duga 32 kilometra sa 2.000 metara visinske razlike. Najviša tačka trke je bila Jablanov vrh na 2.206 metara nadmorske visine sa dva jaka uspona na startu i vertikalom koja je vodila ka vrhu. Kada se tome dodaju i veoma teški vremenski uslovi, onda je sasvim jasno da je trka bila veoma zahtevna i na fizičkom i na psihičkom planu.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Prvi put sam se našao na vrhu, a da nisam osetio nikakve promene u temperaturi, pa čak ni vetrić. Sunce je nemilo šibalo i vuklo energiju. Odmah u startu je nas desetoro krenulo jako i poveli smo trku. Sjajni hrvatski trkači i Britanac Čarli Šarp prave sve veći razmak od grupe oko petnaestog kilometra. Na Jablanov vrh se penjemo zajedno Ilić, Popin i ja i nakon toga grebenom trčimo do dvadeset i nekog kilometra i stižemo gotovo u isto vreme na KT2.

Tada me je uhvatila kriza i generalna iscrpljenost zbog nedostatka istrčanih kilometara i nedovoljnog broja treninga. U takvoj situaciji posustajem i beže mi takmičari koji su bili u grupi samnom, a usled grčeva, krize i dekoncentracije promašujem markaciju i gubim sigurno petnaestminuta na vraćanju.

Ipak, to mi je možda donekle i pomoglo da se oporavim i nastavim trčati. Uslovi na ovoj trci su bili neverovatni, na Sinjajevini kod Mojkovca gde se mešaju trava i kamen. Tu morate imati zglobove od plastelina za brzo trčanje na takvom terenu. Na kraju
sam bio deveti u konkurenciji 200 takmičara sa vremenomod 4.32,28 sati, a bio sam peti od domaćih takmičara što mi i najviše znači u borbi za finalnu Masters trku, kaže Aleksandar Štajfer iz Čelareva.

[wonderplugin_slider id=173]

 

Koliko je trka kod Mojkovca bila zahtevna i koliko su vremenski uslovi bili teški najbolje govori podatak da je od 200 takmičara na startu više od pola odustalo od trke.

Na Sinjajevina skaj rejsu je trijumfovao Danijel Krstulović Opara iz Hrvatske, ispred hrvatskog takmičara Sanjina Vučana i Britanca Čarlija Šarpa na trećem mestu.

U ženskoj konkurenciji je Dejana Butorac od 68 takmičarki, završila trku uz sredini, na 36. mestu sa vremenom 7.17,19 sati.

Poslednja trka u sezoni pred Masters se trči 7. septembra na Goču kod Kraljeva.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here