Štajfer odličan šesti

Na Prokletijama održan masters u skajraningu.

863

Nebeski trkač iz Čelareva Aleksandar Štajfer ostvario je odličan rezultat na završnom mastersu Skajraning lige (nebesko trčanje).


On je bio šesti u konkurenciji dvadeset takmičara (deset muških i ženskih), a trku je okončao u vremenu od 3 sata i 25 minuta. Masters je održan na Kršu Bogićevića na Prokletijama.

Išlo se na 1.200 metara nadmorske visine pored Hridskog jezera na 1.900 metara nadmorske visine uzgranični kamen između Albanije i Crne Gore, a zatim do vrha Maja Rops na 2.500 metara nadmorske visine.

– Krenuo sam dobro i držao se u grupici od šest trkača. Imao sam dve male krize, jako otežano disanje zbog izuzetno hladnog vazduha i velike visinske razlike. Bilo je svega 5 stepeni Celzijusovih, a hladan i oštar vazduh je stezao grlo i pluća. Na vrh Maja Rops sam došao četvrti, ali nizbrdice mi ne leže. Tehnički se slabo snalazim u trčanju nizbrdo što je rezultiralo da me dva trkača obiđu do kraja trke i da završim na šestom mestu, kaže Štajfer.

Rezultat ostvaren na mastersu je bio dovoljan za sedmo mesto Štajfera u generalnom plasmanu. Štajfer je tako drugu sezonu zaredom u Skajraning ligi Srbije okončao među prvih deset, prošle godine je bio peti, a ove godine sedmi.

– Izuzetno sam zadovoljan kako sam odradio finalnu trku. Međutim, jako loše sam otvorio ovu sezonu gde sam na prvoj trci u februaru ostao bez bodova, što je rezultiralo time da se ne borim za treće mesto u finalu. Ali ponavljam, jako sam zadovoljan ostvarenim rezultatom ove sezone u Skajraning ligi Srbije, kaže nebeski trkač iz Čelareva Aleksandar Štajfer.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here