Start prvenstva obeležiti pobedom

Fudbaleri OFK „Bačke“ u prvom prvenstvenom kolu dočekuju „Kabel“

1165
Milovanović potpisao za „plave“

U okviru prve prvenstvene runde u Prvoj ligi Srbije fudbaleri OFK „Bačke“ dočekaće danas, 5. avgusta na stadionu „Slavko Maletin – Vava“ od 20 časova ekipu „Kabela“ iz Novog Sada.


Bačkopalančani su tokom pripremnog perioda dobro radili pod budnim okom šefa stručnog štaba Trive Ilića, pa u novo prvenstvo ulaze sa dosta optimizma i ne malim ambicijama.

– Na Tari smo radili naporno i mogu slobodno reći veoma uspešno. Odigrali smo i pet kontrolnih utakmica. Sigurno da možemo biti zadovoljni igrom, ali i zalaganjem igrača na tim utakmicama. Takođe smo zadovoljni, kako su igrači tokom proteklih priprema ispunjavali obaveze koje je stručni štab pred njih postavljao. Na kontrolnim utakmicama koje smo tokom priprema odigrali pokazali smo neke vrline, ali i mane, koje ćemo otkloniti do početka prvenstva – kaže Slobodan Bačić, trener u stručnom štabu OFK „Bačke“.

Većina igrača koji su prošli pripreme Bačke za nastupajuće prvenstvo prvu put su u ovom klubu, ali su se svi dobro prilagodili radu i zahtevima stručnog štaba.

– Gotovo svi igrači koji konkurišu za sastav prve ekipe, a tokom ovog leta su stigli u „Bačku“, odlično su se uklopili u novu sredinu i sa lakoćom su ispunjavali zadatke koje smo pred njih postavljali. Razlog za to je što su oni su pre dolaska u naš klub trenirali i igrali u drugim sredinama i klubovima gde su takođe vredno radili, pa im nije bilo teško da se prilagode našim zahtevima. Da je bilo malo više vremena, uigrali bi se još bolje, ali mislim da smo i pored toga dostigli jedan zavidan nivo, koji će kako prvenstvo bude odmicalo, biti sve viši i viši. Svima u klubu, igračima, stručnom štabu i navijačima, trebaće sigurno malo strpljenja da sve dođe na svoje mesto, ali mislim da smo na dobrom putu, dodaje Bačić.

OFK „Bačka“ će u ponedeljak, 5. avgusta na svom stadionu u prvom prvenstvenom kolu dočekati ekipu „Kabela“, novajliju u ligi.

[wonderplugin_slider id=75]

 

– Sve što smo ostvarili na utakmicama u pripremnom periodu je jedno, a nastupajući prvenstveni susreti su nešto sasvim drugo. Neće nas zavarati ti rezultati ostvareni tokom priprema. Čvrsto stojimo na zemlji i nastojimo da igrače što bolje pripremimo zapremijernu utakmici u okviru Prve lige sa „Kabelom“, kao i za ostale susrete koji će zatim uslediti. Naš prvi protivnik je, poput nas, pretrpeo dosta izmena u igračkom kadru tokom leta. Međutim, poznat nam je njihov sastav. Naravno, mi Novosađane respektujemo, ali ćemo dati sve od sebe da u prvom kolu dođemo do pobede i obradujemo naše navijače, naglasio je član stručnog štaba OFK „Bačke“. OFK „Bačka“ će u utakmici sa „Kabelom“ imati veliku podršku sa tribina jer ćenjeni navijači i ovaj put biti dvanaesti igrač.

– S obzirom da sam se bačkopalanačkoj ekipi priključio tokom ovog leta čuo sam da „Bačka“ ima vernu publiku koja dolazi u velikom broju pa ne sumnjam da će tako biti i ovaj put. Primetio sam da Bačkopalančani vole fudbal i „Bačku“ što su pokazali i na prijateljskim utakmicama koje smo odigrali sa „Bačkom“ iz Subotice i „TSC“ – om ovde u Bačkoj Palanci. Ubeđen sam da će veliki broj ljubitelja fudbala doći da prati ovu utakmicu.

Trener golmana u stručnom štabu OFK „Bačke“ Stevo Knežević ističe da će se odlaskom iz kluba golmana Bojana Zogovića, šansa pružiti mladim čuvarima mreže Milojeviću i Ćiriću.

– Tokom proteklih priprema radio sam sa njima, a prednost da stane na gol u utakmici sa „Kabelom“ daćemo Aleksi Milojeviću, mladom reprezentativcu naše zemlje. Svakako, to ne znači da u drugom kolu na gol neće stati Ćirić. Među ovom dvojicom vrsnih čuvara mreže je prisutna zdrava konkurencija tako da ću tokom nastupajuće sezone biti na „slatkim mukama“ kome da od ove dva golmana dam prednost. Njih dvojica će sigurno dati veliki doprinos našem eventualnom povratku u Superligu, napomenuo je Stevo Knežević, trener golmana OFK Bačke.

Ovih dana je novi član bačkopalanačkog prvoligaša postao i doskorašnji fudbaler „Javora“ iz Ivanjice, koji se vratio u Superligu, Nemanja Milovanović. On igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a sa OFK „Bačkom“ je potpisao ugovor na dve godine i odmah se stavio na raspolaganje stručnom štabu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here