Fabri i Vucelja ekipni prvaci

U Novom Sadu održana Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine u stonom tenisu

952

Veliki uspeh ostvarili su učenici OŠ „Zdravko Čelar“ iz Čelareva Strahinja Fabri i Srđan Vucelja na SOŠOV – u Novom Sadu.


Njih dvojica su osvojili titulu ekipnog prvaka u stonom tenisu, dok je Strahinja Fabri zauzeo drugo mesto u pojedinačnoj konkurenciji. Trener čelarevske ekipe na ovom takmičenju bila je Nada Banjac.

Osvajanjem ovih priznanja Vucelja i Fabri su još jednom potvrdili da spadaju u sam vrh vojvođanskog, a može se slobodno reći i srpskog stonog tenisa u mlađim uzrasnim kategorijama.

U konkurenciji osnovnihškola devojčice OŠ „Zdravko Čelar“ su zauzele peto mesto, što je takođe rezultat vredan pažnje.

– Veliki peh imali smo u ženskoj konkurenciji, jer zbog bolesti nije mogla da nastupi Sara Radak. Da je ona igrala za našu ekipu, mi bi sigurno osvojili jednu od medalja. Zlato ne, ali bi srebro gotovo sigurno došlo u naše ruke. Ono što nije pošlo za rukom devojčicama, jeste dečacima.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Zaista sjajan rezultat dečaka, možda čak i neočekivan, a ovakav uspeh nisam svojevremeno ostvarila ni sa Adamovićem i Grbićem koji su možda i kvalitetniji igrači od Fabrija i Vucelje. Njih dvojica su bili veoma sigurni i što je jako važno odigrali su timski. U dublovima smo stigli do zlata, pre svega iz razloga što je Vucelja levoruk, a levoruki igrač u dublu donosi prednost.

Iskreno nismo očekivali zlatnu medalju u dublu i još jednom sve pohvale za Vucelju i Fabrija, ističe Nada Banjac, trener ekipe OŠ „Zdravko Čelar“ iz Čelareva.

Na Otvorenom prvenstvu Slovačke mladi stonoteniser iz Čelareva Nemanja Đilas je u paru sa Dimitrijem Levanjcem, koji nastupa za „Banat“ iz Zrenjanina, osvojio treće mesto i bronzanu medalju. Đilas je član STK „Čelarevo“, ali igra i za zrenjaninski „Banat“ na dvojnu registraciju.

Đilas i Levanjac su juniorski prvaci Srbije i njih dvojica će predstavljati našu zemlju na Balkanskom šampionatu koje će se održati u Zenici, kao i Evropskom prvenstvu koje se održava sredinom jula u Rumuniji.

Stonoteniski savez Srbije delegirao je Nadu Banjac, trenera STK „Čelarevo“, da učestvuje na evropskom i svetskom seminaru, održanom u švedskom gradu Halmštadu. Već duži niz godina Nada Banjac predstavlja Srbiju na eminentnim skupovima u stonoteniskom sportu. Osvajanje jedne medalje na svetskom, pet medalja na evropskim šampionatima i 38 odličja na prvenstvima Balkana samo su deo njenog dugogodišnjeg stručnog i marljivog rada.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here