петак, април 19, 2024
Насловна Спорт Кајак и кану Strahinja Stefanović na treptaj do bronze

Strahinja Stefanović na treptaj do bronze

1334

SEGEDIN: Na Svetskom kupu u Segedinu najbrži srpski jednosedaši su u nedelju ujutru perfektno odradili kvalifikacije, svo četvoro takmičara je izborilo plasman u trke za odličja četvrtog, poslednjeg dana ovog takmičenja.

Strahinju Stefanovića su milimetri delili od pobedničkog postolja. Zvanična grafika je u prvom trenutku 22-ogodišnjeg Bačkopalančanina  promovisala u bronzanog, ali je foto finiš presudio u korist Litvanca Seje.

Bez obzira što mu je izmaklo mesto na pobedničkom postolju, Stefanović je zadovoljan.

Strahinja Stefanović

– Ovo mi je prvo takmičenje u seniorskoj konkurenciji na međunarodnoj sceni, pa sam sa te strane zadovoljan. Žao mi je što debi nije krunisan medaljom, ali biće još prilika. Sreća mi se nije osmehnula – peneo je utiske Stefanović.

Trka je bila veoma brza, svi čamci su gotovo u sekundi prošli kroz cilj.

– Mogao sam bolje da startujem. Sve vreme sam bio u zaostatku, u drugoj polovini trke počeo da sustižem ostale čamce. Finiš je bio sjajan, ali ponavljam, sreća nije bila uz mene.

Konkurencija je u finalu jednoseda na 200 metara bila najjača u ovom trenutku.

– Šveđanin Mening je bio drugi u polufinalu, zavšio je trku deveti. To sve govori. Naš Marko Dragosavljević, pa Francuz Bemon i Litvanac Navakauskas, sve su to izuzetni spinteri. Drago mi je što sam ravnopravan  takmičar u takvom društvu – rekao je Stefanović. – Ovo mi je podstrek za dalje. Očekuje me Evropsko prvenstvo za mlađe seniore u Auronzu, u Italiji. Cilj mi je da se tamo domognem odličja.

[wonderplugin_slider id=25]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here