Subvencije za troškove prevoza putnika na liniji Bačka Palanka-Neštin-Vizić

994

BAČKA PALANKA: Članovi Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka na juče održanoj sednici usvojili su zaključak o subvencionisanju troškova autobuskog prevoza putnika na liniji Bačka Palanka-Neštin-Vizić.


Putnika na ovoj liniji ima malo, nedovoljno da se prevozniku isplati prevoz do sremskih sela, pa je Opština Bačka Palanka odlučila da subvencioniše troškove i tako sačuva te autobuske linije.

Član opštinskog veća zadužen za saobraćaj Milorad Paripović rekao je da je ovo tema o kojoj se priča godinama, a da je donošenje ovog zaključka veoma važno za stanovnike Neština Vizića.

[wonderplugin_slider id=64]

 

„Ti ljudi idu na posao, u školu, sve obaveze obavljaju u Bačkoj Palanci kojoj administrativno pripadaju i sve to bi im bilo mnogo teže kada bi se ugasile autobuske linije. Smatramo da je ovo predlog koji je korektan“, rekao je Paripović.

Zamenik predsednika opštine Bačka Palanka Aleksandar Borković ocenio je ovu odluku kao jednu od važnijih jer je u funkciji pomoći svima koji žive u Neštinu i Viziću.

„Uz sve muke koje imaju zbog prelaska granice, na ovaj način želimo da im pomognemo i zadržimo sve linije u toku dana, a da pri tome ne oštetimo prevoznika. Ova linija nije rentabilna i zbog toga ćemo subvencionisati tu razliku i omogućiti nesmetano funkcionisanje i korisnika prevoza, ali i samog prevoznika“, istakao je Borković.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here