Svečani prijem sjajnih kajakaša kod predsednika opštine

1682

BAČKA PALANKA: Kajakaši i kajakašice KKK „Tarkett“-a koji su učestvovali na Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore u češkim Račicama, od 11.-14. jula ove godine, prisustvovali su danas (19.07.) svečanom prijemu kod predsednika opštine Bačka Palanka, Branislava Šušnice.


Prijemu su prisustvovali mladi kajakaši koji su postigli značajne rezultate na ovom takmičenju: Strahinja Stefanović koji je osvojio srebrnu medalju u jednosedu na 200 metara u konkurenciji mlađih seniora, juniorska ženska posada četverca na 500 metara,  koja je šampionat u Češkoj završila zauzimanjem 6. mesta u finalu – Jovana Mladenović, Milica Popović (KK Vojvodina Novi Sad), Anja Damjanov Dunja Stanojev i Nikola Perak koji je zajedno sa Vukom Miletićem (KK Zorka Šabac) u posadi juniorskog dvoseda na 1000 metara šampionat Evrope završio na 9. mestu.

Pogledaj: Bačkopalančani uspešni na Evropskom prvenstvu u Račicama

Susreti sa čelnicima Opštine Bačka Palanka i svečani prijemi postali su uobičajena praksa i tradicija jer ovi mladi ljudi iz godine u godinu postižu sjajne rezultate i iznova potvrđuju da je Bačka Palanka grad kajaka.

[wonderplugin_slider id=170]

 

Osvajač srebrne medalje, Strahinja Stefanović kaže da su ovo veoma dobri rezultati, ali i da su očekivani jer su se za ovo pripremali cele godine.

„Evropsko i svetsko prvenstvo su najbitnija takmičenja u toku godine i mi smo se zaista odlično pripremili i pokazali isto tako dobre rezultate. Ono što me očekuje je svetsko prvenstvo i borba da uđem u prvih pet i obezbedim učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju“, rekao je Strahinja.

Strahinja Stefanović

Kajakašica Dunja Stanojev izrazila je zadovoljstvo postignutim rezultatom, a sebi i svojoj ekipi poželela još bolje rezultate u budućnosti.

„Nadam se da ćemo na narednim takmičenjima biti još bolje“, rekla je Dunja.

Sekretar KKK „Tarkett“ Vladimir Perak ističe da je sa svojih šest takmičara u reprezentaciji, klub vrlo zadovoljan rezultatima.

„Napredak u radu sa mlađim selekcijama se vidi, zahvalni smo trenerima koji sa njima rade, Kajakaškom savezu koji je uložio dosta u njih, ali i Opštini Bačka Palanka koja nam pomaže u svemu“, dodaje Perak.

Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica čestitao je mladim kajakašima i kajakašicama, i istakao da će lokalna samouprava dati sve od sebe da se što pre realizuje projekat Regatne staze.

„Ova deca zaslužuju samo najbolje uslove za rad jer iz godine u godinu nam donose medalje i sjajne rezultate na najprestižnijim takmičenjima. Što se tiče regatne staze, i dalje smo u fazi projektovanja, imali smo pravnih problema, ali rešavamo ih jedan po jedan. U pitanju je veliki projekat ne samo za Bačku Palanku već i za celu državu“, kaže Branislav Šušnica.

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here