Svečano obeležena školska slava

OŠ „Sveti Sava“

1361

U nedelju, 27. januara, u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ svečano je obeležena školska slava Savindan.


Hor učenika škole je otpevao „Svetosavsku himnu“ i time je započeta ovogodišnja svečanost. Nakon toga goste je pozdravila direktorka škole Tatjana Kecman. Uz prisustvo sveštenika Srpske pravoslavne crkve, direktorke i svetosavskih kumova, Alekse Panina učenika III/3 razreda sa roditeljima i sestrom, osvećen je slavski kolač.

Proglašeno je i ovogodišnje Svetosavsko dete u školi, Anja Mandić, koja je primila darove od škole, kumova i bivših učenika koji su ranije poneli ovu laskavu titulu. Anja Mandić je potom pročitala Svetosavsku besedu, koju je napisala uz pomoć svog nastavnika.

Za radove u ovogodišnjem svetosavskom tematu na literarnom, likovnom konkursu, kao i za radove u Narodnoj tradiciji, u nižim razredima je nagrađeno po troje učenika. U višim razredima konkurs je bio iz likovnog, srpskog jezika i istorije, i takođe su nagrađena po tri učenika. Ovom prilikom škola je dodelila zahvalnice kumovima za prihvaćanje kumstva, kao i kompaniji „Tarket“ za donaciju u računarima za unapređenje nastave.

Kao svake godine, istakli su se i mladi članovi 2. i 4. razreda dramske sekcije, koji su izveli dramski prikaz „Sveti Sava i učenici“, dok su učenici 6. razreda u „Času nemačkog jezika“ izveli dramatizaciju poznatog „Šešira profesora Koste Vujića“ na nemačkom i srpskom jeziku. Posle svečanosti održan je i koktel za učesnike i goste.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here