Tarkett Cares: Za bolje uslove obrazovanja i bezbedniju upotrebu interneta u našem okruženju

835
Tarkett Cares program podrške lokalnoj zajednici u osnovnoj školi Žarko Zrenjanin u Obrovcu.

U okviru Tarkett Cares programa podrške lokalnoj zajednici, kompanija Tarkett je u toku prethodnih nekoliko meseci organizovala edukativnu kampanju o bezbednijoj upotrebi interneta i donirala računare za informatičke kabinete osnovnim školama Desanka Maksimović, Sveti Sava i Vuk Karadžić u Bačkoj Palanci, kao i osnovnoj školi Žarko Zrenjanin u Obrovcu.

Akcijom je obuhvaćena i opštinska organizacija Crvenog krsta, za čiji informatički kabinet je ranije donirano 10 kompjutera, a podržan je i rad šah kluba u Bačkoj Palanci.

Prilikom posete školama i Crvenom krstu, zaposleni u Tarkett-ovom Sektoru informacionih tehnologija održali su ciklus edukativnih radionica o bezbednoj upotrebi interneta i društvenih mreža. Oko 300 učenika petog i šestog razreda, uz interaktivnu diskusiju, učili su o opasnostima i načinima zaštite u virtualnom okruženju. Zašto je važno štiti lične podatke na internetu, kako sačuvati računar/telefon od napada virusa, kako prepoznati online nasilje i odgovorno koristiti društvene mreže, bile su neke od tema ovih radionica.

Kampanja je imala za cilj doprinos unapređenju uslova za sprovođenje nastave informatike, kao i jačanje svesti o potencijalnim opasnostima na internetu, među učenicima osnovnih škola.

U okviru Tarkett Cares programa, kompanija je nedavno, u zajedničkoj akciji sa Fondacijom Novak Đoković, podržala izgradnju dečijeg vrtića u Mačvanskom Prnjavoru. U objektu je instalirana vinil podna obloga koju je donirao Tarkett. Za instalaciju poda zaslužan je tim od devetnaestoro zaposlenih u Tarkett-u i sedmorice poslovnih partnera kompanije, profesionalnih instalatera podova, sertfifikovanih na Tarkett Akademiji u Bačkoj Palanci. Svečanosti otvaranja vrtića prisustvovao je i naš proslavljeni teniser Novak Đoković.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here