Ti si sopstveni Čarobni štapić!

822

Iiiii, rečenica ove sedmice Oktobra (koju već evo lagano ispraćamo i mašemo joj) kaže: „Ja mislim da ipak može štošta iz bajki da se desi i u pravom životu.“

I mislim! Ne znam za vas, ali sam čvrsto uverena u to!

Bajke su nam bile tu u jednom delu života i onda valjda, kako odrastamo, lagano ih zanemarujemo i napuštamo. Totalno nepravedno! A i, kako mislite da basamo kroz ovaj život ako ne verujemo u bajke, ha? Kažite vi meni! Nikako! Nikako! Odstranjujući ih iz naših životnih lektira postajemo samo džangrizavi matorci, namćori, oni Neverujući u lepote života, Mrgodujući i Negodujući  i oni koji ne smeju se, a to vam je jedan pravi užas reći će vam svaka osoba koja svuda i uvek sa sobom za srce i  um nosi prišivene bajke kao ultimativnu filosofiju života. I lakše im je. O, da, koliko im je samo lakše u svim olujama koje nailaze kroz život.

Ne brinite, ne žive takvi u iluzijama. Svesni su dobro da bajke čine i dobri i loši likovi. I da ima princeza i prinčeva, i blagih kraljeva i prasića, i vukova i dobrih i zlih vila i aždaja. Svega. Ali, da i isto tako dobro uvek pobeđuje zlo, kad god. I da, lepota će spasiti svet.  A lepota je zapravo dobrota. Ha, još se i rimuje!

Bajke nam pomažu da dete u nama uvek bude tu, a ne da ga s prvim balonom pustimo u nebo da se vine. Deca uvek veruju u dobre i lepe stvari i osećanja i nećete ih ubediti u suprotno. I sretni su zbog tog. Zar to nije dovoljno da baš zato čvrsto uzmemo za ruku te klince u nama i s bajkama pod miškom pođemo u Svet i pokušamo da ga odvratimo od svih poganluka koje su ga obuzeli! Napred vojsko bajkovita! U borbe! Za bajkovitu stvarnost u kojoj će svako biti šta god želi i biti najbolja verzija sebe s mišlju da život može biti njihova bajka u kojoj sve moguće i da srećni krajevi zaista postoje.

Tako da, evo, baš ovog vikenda pozovimo naše jednoroge i zajedno sa njima kroz dugine boje poletimo u naše magične bajkovite krajeve sa svim akterima naših bajki koje tako mnogo volimo. Za svakodnevna mala čudesa ne treba nam čarobni štapić. Mi smo sopstveni čarobni štapić. A za pretvaranje bundeva u kočije i pomeranje sata na duže od ponoći, ne treba mnogo, samo Ti i malo dobre volje. Ma, bacimo tu zvezdanu prašinu u vis i neka bajke počnu! Namig!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here