Treće „Veteransko kolo“ u subotu 29. juna u Bačkoj Palanci

1280

BAČKA PALANKA:  U subotu 29. juna na platou u centru grada održaće se 3. Susret veterana folklora pod nazivom „Veteransko kolo“.


Učešće na 3. Susretu veterana folklora u Bačkoj Palanci 29. juna potvrdili su ansambli veterana iz Mladenova, Čelareva, Dobanovaca, Kikinde, Beograda, Novog Sada, Šapca, Obrenovca i Banja Luke, a “Veteranskom kolu” će prisustvovati i delegacije KUD-ova iz Ljiga, Novog Sada, Lazarevca, Beočina, Soko Banje, Smedereva, Šapca i Banja Luke. Već po tradiciji, učesnici će u defileu prošetati centrom Bačke Palanke, a početak koncerta predviđen je za 18.00 časova.

[wonderplugin_slider id=170]

 

„Veteransko kolo“ je manifestacija koju Centar tradicionalne kulture i umetnosti „Kosta Abrašević“ organizuje od 2015- e, svake druge godine. Veteranska grupa Abraševića osnovana je 2005. godine i od tada su učesnici raznih međunarodnih festivala u Italiji i Češkoj, kao i festivala i susreta veterana folklora širom Srbije. U nameri da brojnim prijateljima stečenim na putovanjima uzvrate istom merom i ugoste ih u Bačkoj Palanci, 2015. godine veterani Abraševića su organizovali prvo „Veteransko kolo“ , a 2017. drugi po redu Susret veterana, sa idejom da manifestaciju organizuju svake druge godine . Osnovni cilj je da se sačuva tradicija Srbije kroz pesmu i igru i da se bačkopalančanima predstavi folklorna kultura Srbije.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here