Trijumfovali Lalić i Jovanović

Odigran „Svetosavski šahovski turnir“ u organizaciji ŠK „Gimnazijalac“ i Gimnazije „20. oktobar“

626

U Gimnaziji „20. oktobar“ odigran je tradicionalni, 11. „Svetosavski šahovski turnir“ za osnovce i srednjoškolce koji su zajedničkim snagama organizovali ova škola i Šah klub „Gimnazijalac“.


Učestvovalo je 35 mladih šahista, između ostalih i šest šahistkinja, a u konkurenciji učenika osnovne škole je nastupilo devetnaest takmičara, dok ih je nešto manje bilo u konkurenciji srednjoškolaca (16). Učesnici su bili iz Odžaka, Zmajeva i naše opštine.

Igralo se u sedam kola po švajcarskom sistemu parovanja sa tempom igre od po 15 minuta po igraču za celu partiju. Na kraju je u konkurenciji učenika osnovnih škola pobedio Ilija Jovanović sa 6,5 poena, ispred Uroša Savića koji je sakupio pola poena manje i trećeplasiranog Mihaila Dombrovskog sa 5,5 poena.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Na četvrto mesto se plasirala Milana Kovač sa 4,5 poena i ona je bila najbolje plasirana šahistkinja. U konkurenciji učenika srednjih škola najuspešniji je bio Nikola Lalić sa 6 poena, koliko je imao i drugoplasirani Nikola Skenderović, ali i lošiji dodatni kriterijum. Treće mesto je zauzeo Vuk Šijakov sa 5,5 poena, dok se na četvrto mesto plasirala Tijana Stanisavljević sa 4,5 poena.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here