U Bačkoj Palanci obeležen Dan sigurnijeg interneta

U organizacija Opštine Bačka Palanka, održana su edukativna predavanja za decu

811

Povodom internacionalnog Dana sigurnijeg interneta (11.02.), Katarina Jonev, edukator za bezbednost dece na internetu i autor knjige „Bezbednost dece na internetu – vodič za roditelje“, održala je predavanja u Bačkoj Palanci.


U projektu su učestvovali učenici od petog do osmog razreda najveće škole u Bačkoj Palanci – OŠ „Vuk Karadžić“ kao i učenici petog i šestog razreda OŠ „Desanka Maksimović“.

[wonderplugin_slider id=174]

 

„Predavanje su bila kreativna i interaktivna i prilagođena generacijama koje rastu i sazrevaju sa, uz i ispred laptopova i android telefona, ali i nastavnicima i timovima za prevenciju vršnjačkog nasilja“.

„Želim da se zahvalim opštini Bačka Palanka pozivu i poverenju. Održana su kvalitetna predavanja i poslata je važna poruka mladim generacijama koji su to rizici i opasnosti koje mogu da im se dese ako nesmotreno koriste društvene mreže. Problem vršnjačkog nasilja je u porastu, a svima nam je cilj da edukacijom i prevencijom radimo na zaštiti dece i pravilnoj upotrebi interneta“ – rekla je Katarina Jonev i dodala:

„Kako bi se sprečila moguća zloupotreba dece i mladih, potrebno je naučiti ih i usmeriti da postanu svesni kako da zaštite sebe i svoju privatnost na mreži. Decu treba uputiti u bezbednosnu kulturu korišćenja interneta i popularnih društvenih mreža. Treba da razvijaju zdrave virtuelne identitete, da nauče kako da sačuvaju svoju privatnost, da se što manje izlažu rizicima u virtuelnom svetu, da nauče da razlikuju korisne i istinite informacije od lažnih i neproverenih“.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here