U obnovu bazena uloženo 52 miliona dinara (VIDEO)

1209

BAČKA PALANKA: Nakon sedam godina od početka gradnje, žitelji Bačke Palanke konačno će se naredne godine kupati u otvorenom bazenu na Tikvari. U toku su završni radovi prve faze izgradnje bazena, a biće uloženo 52 miliona dinara.

Zvuk mešalice i radnici na gradilištu nagoveštavaju da će bazen u Bačkoj Palanci sledećeg leta konačno biti otvoren za kupače.

Kada će radovi biti završeni još uvek nije poznato, jer zavisi od vremenskih prilika, kaže predsednik Opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica.

„Ono što smo dugo čekali, skoro deceniju, konačno se i desilo, dobili smo saglasnost od Uprave za kapitalna ulaganja u prošloj nedelji, na njihovih 32 miliona dinara koje su opredelili za izgradnju i naših 20 miliona iz lokalnog budžeta“, izjavio je Šušnica.

Aktuelna vlast u Bačkoj Palanci bazen je preuzela od svojih prethodnika i, kako kažu, nisu znali u kakvom je stanju dok ga nisu napunili vodom. Pokazalo se da je pun pukotina kroz koje voda curi, te su nekoliko puta morali da ga prazne i saniraju oštećenja. Prethodnih godina najavljivano je i natkrivanje bazena i izgradnja spa centra, ali o tome trenutno ne razmišljaju, jer kako kažu, prioritet im je da privedu kraju izgradnju otvorenog bazena.

„Naš najveći zadatak je bio da otvorimo bazene da se Bačkopalančani počnu kupati na ovim bazenima i nakon toga možemo da pričamo o svim ostalim fazama izgradnje i završetka i zatvaranja ovoga bazena što bi svakako bio i najveći benefit u opštini Bačka Palanka pored našeg Dunava i Tikvare da imamo i zatvoreni bazen“, dodao je Šušnica.

Izgradnja bazena počela je krajem 2011-te, a prema tadašnjem planu, rok za završetak radova bio je osam meseci. S obzirom na to da je izgradnju pratio niz problema, sleganje terena, pucanje konstrukcije bazena, planiran budžet je premašen. Ipak, poslednja faza radova biće završena sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja i Opštine, biće uloženo 52 miliona dinara, te će Bačkopalančani naredne kupališne sezone, osim plaža na Dunavu imati još jedno mesto za uživanje, otvoreni olimpijski bazen.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here