U opštini Bačka Palanka kontrolišu kvadrate zbog poreza na imovinu

1883
Foto: Dnevnik

BAČKA PALANKA: Na području opštine Bačka Palanka 12 popisivača šest meseci će evidentirati objekte koji su predmet oporezivanja porezom na imovinu, a za koje nisu podnete poreske prijave u skladu sa Zakonom.


„Cilj ovog projekta je evidentiranje objekata koji su predmet oporezivanja, a za koje nisu podnete poreske prijave“, rekao je, između ostalog, Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka.

„Svi popisivači koji su angažovani nalaze se na listi Nacionalne službe za zapošljavanje.“

[wonderplugin_slider id=26]

 

Projekat se organizuje kroz saradnju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstva finansija i Stalne konferencije gradova i opština, a Opština Bačka Palanka je jedna od 45 opština u Srbiji koje su njime obuhvaćene. Popisivači će obilaziti kuće i stanove i proveravati da li se stanje na terenu slaže sa brojem kvadrata u podnetoj poreskoj prijavi.

„Procena je da 15-20 odsto fizičkih lica u opštini na plaća porez na imovinu, ili su u prijavama navedene nerealne površine. Planiramo oko 3.500 novih poreskih obveznika po osnovu poreza na imovinu, a tako ostvaren veći prihod biće usmeren na ulaganju u bolje puteve, opremljenije škole, vrtiće, sportska igrališta…“, istakao je Šušnica.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here