U Silbašu ima posla za sve, a tu su i investicije

921
Foto: Miloš Sudžum

SILBAŠ: Jedno od većih sela u bačkopalanačkoj opštini, sa novom školskom godinom imaće i novu zgradu dečjeg vrtića.


U Mesnoj zajednici kažu, da ukoliko sve bude teklo po planu, objekat treba da bude završen za dva meseca. Vrtić će raditi pri ovdašnjoj Osnovnoj školi “Braća Novakov“ koju pohađa oko 470 učenika.

– Očekujemo da će se u septembru u vrtić useliti deca od tri do pet godina starosti, a po našim saznanjima njih u Silbašu ima oko 25 – kaže predsednik Saveta MZ Milan Kraguljac.

On navodi i da se završavaju radovi na renoviranju klupskih prostorija FK “Naša zvezda“, pošto je ostalo još samo da se postave prozori.

U Silbašu pričaju da kod njih skoro pa da ne postoji problem nezaposlenosti,to jest da posla nema samo onaj koji neće da radi.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Zbog dobrog položaja, kaže Kraguljac ,postoji mogućnosta zapošljavanja u bačkopalanačkoj, bačkopetrovačkoj i odžačkoj opštini, jedan deo stanovnika Silbaša bavi se isključivo poljoprivrednom, a drugi deo kombinuje rad u poljoprivredi i industriji, ili javnom sektoru i uslugama.

Zbog dobrog položaja postoji mogućnost zapošljavanja u bačkopalanačkoj, bačkopetrovačkoj i odžačkoj opštini (Milan Kraguljac)
– Naše Doborovoljno vatrogasno društvo postoji već 90 godina, a danas, između ostalog, okuplja i oko 60 dece starosti između šest i 18 godina, a raspolaže i sa tri vatrogasna vozila –veli Kraguljac

– Tu je i KUD “Miroslav Antić“ čiji članovi nastupaju na brojnim manifestacijama u Srbiji, ali i inostranstvu. Zdravstvena ambulanta u selu radi u dve smene, a u njenom sastavu je i apoteka. Vode ima dovoljno, a pristisak u mreži je zadovoljavajući dok je kvalitet pijaće vode uglavnom onakav kakav je u većini vojvođanskih mesta. Asfaltni putevi u ulicama su u zadovoljavajućem stanju, a jedino očekujemo da se ove godine uradi deo pešačkih staza. Komunalnim usluga koje pruža opštinsko Javno komunalno preduzeće “Komunalprojekt“ iz Bačke Palanke uglavnom smo zadovoljni.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here