U Vojvodini proglašena epidemija gripa, predloženo da se obustavi nastava

Šta kaže Ministarstvo prosvete?

1199

U Vojvodini je proglašena epidemija gripa, a Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo je predložio da se privremeno obustavi rad vrtića i škola, saopšteno je danas.


Navodi se da je u Vojvodini registrovan visok prag intenziteta virusa gripa i rastući trend incidencije oboljenja sličnih gripu, a prvi put tokom ove godine intenzitet virusa gripa iznad epidemijskog praga registrovan je na teritoriji pet okruga u Vojvodini, što ukazuje na široko rasprostranjenu aktivnost virusa u pokrajini, prenosi Beta.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Rukovodstvu svih zdravstvenih ustanova za stacionarno lečenje na teritoriji Vojvodine preporučen je nastavak primene mere zabrane ili ograničenja poseta pacijentima.

Dodaje se da će mere biti na snazi dok stopa incidencije virusa i oboljenja sličnih gripu ne bude ispod epidemijskog praga.

Što se tiče odluke na nivou cele Srbije, iz Ministarstva prosvete za „Blic“ kažu da će odluka o tome da li će raspust biti produžen biti najranije doneta u četvrtak popodne i biće u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here