Učenik iz Silbaša dobio je fenomenalan poklon za 18. rođendan

11686

Petar Suvačar, srednjoškolac iz Silbaša, dobio je od svoje majke Jelice Ninkov za osamnaesti rođendan nesvakidašnji poklon – drljaču, priključnu mašinu za traktor.


Dakle, od nedavno punoletni Petar nije dobio ni „mustang“, ni „ferari“, niti najnoviji ajfon, što često njegovi vršnjaci priželjkuju, već nešto na čemu mu sve će mu njegove kolege poljoprivrednici pozavideti. Naravno, zbog lakšeg rada na njivi.

„Neki dobijaju za osamnaesti rođendan satove, kompjutere, telefone, a ja drljaču, koja mi je kao poklon draža od tih gluposti, obnarodovao je na Fejsubuku ovaj mladić najdraži poklon u životu.

Mladić se na Fejbuku pohvalio vrednim poklonom 

Privatna arhiva – screenshot

Ubrzo je na društenim mrežama pokupio simpatije hiljade ljudi, jer malo ko bi se u ovom vremenu u kojem među željama caruju skupi telefoni i automobili, obradovao jednoj drljači kao ovaj učenik četvrte godine Poljoprivredne škole u Futogu.

– To je bilo iznenađenje od mame. Nisam stvarno znao da će mi to kupiti. Bilo mi je veoma drago, kad mi je drug Vladimir Knežević dovezao na traktoru mašinu to veče, prošle subote. Moram da pomenem i tetku i teču, Tijanu i Dragana Guljaša, koji su pomogli da poklon stigne na vreme, jer ta firma „Tupanjac“ proizvodi puno mašina – rekao je Suvačar koji će za nekoliko meseci biti školovani tehničar poljoprivredne tehnike.

Privatna arhiva – screenshot

U traktoru je, kaže, od kada zna za sebe. Poslednjih pet, šest godina ozbiljno se bavi poljoprivredom, a poslednje tri od kada mu je deda preminuo, to radi potpuno sam.

Obrađuje oko trideset jutara zemlje, a sadi obično pšenicu, kukuruz i soju. Uz to, pomaže i teči Draganu, koji takođe ima dosta zemlje, pa su mu mašine kaže neophodne.

One naravno uopšte nisu jeftine, jedno poljoprivredno pomagalo kakvo je dobio junak ove priče, košta oko 3.500 evra. Za te pare mnogi tinejdžeri bi kupili sasvim drugačije stvari. Ali kada Petru pomenenete neke od njih, poput auta ili motora, on bez razmišljanja odgovara „u redu je to, ali meni je ovo draže“.

[wonderplugin_slider id=75]

 

– Kada završim školu, želim potpuno da se posvetim poljoprivredi. Da kupim još mašina, da zakupom dođem do još zemlje. Kada sam na njivi, mene to jednostavno ispunjava – nastavlja naš sagovornik.

Petru i njegovoj drljači želimo da poravnaju i usitne na hiljade hektara vojvođanske crnice, koja će im to vratiti zasluženim rodom!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here