Učesnici 38. hajke na vukove i lisice

Obrovački lovci

767

Dana 16. februara 2019. godine trinaest obrovačkih lovaca i Miloš Štula iz Tovariševa bili su učesnici tradicionalnog 38. Lova na vukove i lisice u opštini Šipovo.


Lov se tog dana odvijao na teritoriji Janja, a prema selima Nadpolje, Gorica, Ljuša i prema manastiru Glogovac. Ovog puta smatraju da je poseta bila rekordna, pored lovaca iz Obrovca, učestvovalo je oko 700 učesnika iz Republike Srpske, Srbije, Hercegovine, Hrvatske, Austrije i Slovenije.

Sve učesnike je pozdravio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Lukač Dragan, kao i predsednik LD i načelnik opštine Šipovo Milan Kovač.

Preko video linka lovcima je pozdrav uputio i Milorad Dodik koji se u to vreme nalazio u Trebinju. Veliki sneg je otežavao kretanje lovaca, te je s obzirom na teške uslove ulov bio nešto skromniji što se tiče obrovačkih lovaca. Posle završenog lova organizovan je zajednički ručak u lovačkom domu „Bujadnica“.

Na kraju druženja LD iz Šipova je uručilo zahvalnicu LD iz Obrovca za doprinos i razvoj LD Šipovo u vidu izgradnje jedne lovačke osmatračnice u predelu naselja Popadići. Ono što treba posebno istaći je ljubav prema lovu od malih nogu, tako su ovoj manifestaciji prisustvovali Brane Milovac sa sinovima Petrom i Markom, kao i unukom trinaestogodišnjim Nemanjom, pored njih Dušan Medić sa sinovima Draganom i Nedeljkom i unukom Dragišom takođe starim 13 godina.

Obrovački lovci su se vratili puni utisaka noseći ponosno bedževe učesnika 38. hajke na vukove i lisice u opštini Šipovo, uz želju i nadu da će se ponovo okupiti na sledećoj hajci 2020. godine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here