Učestvovali na „Zovu ravnice“

Aktivnosti KUD-a "Dr Mladen Stojanović"

750

U Novom Sadu su u okviru trodnevne manifestacije „Zov ravnice“, nastupile grupe KUD-a „Dr Mladen Stojanović“, veterani i dečja folklorna i pevačka grupa.


Uz lepo vreme, divan ambijent na trgu Svetozara Miletića, naši igrači i pevači bili su lepo prihvaćeni i pozdravljeni od gledalaca. U publici je bilo mnogo stranih turista koji su imali priliku videti „Igre iz Niša“ u izvođenju veterana iz Mladenova kao i „Sremske igre i pesme“ koje su izveli naši mališani. Turisti iz Japana su iskazali posebno oduševljenje nastupom naših izvođača.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Festival se organizuje prvenstveno radi negovanja narodnih tradicija prikazivanjem različitih kultura kroz igru, muziku i pesmu i tradicionalne nošnje naroda, ali i radi promovisanja rada i dostignuća u ovoj oblasti kulture.

U centru grada se tokom festivala predstavilo više od 2.000 učesnika iz kulturno-umetničkih društava, plesnih klubova, horova, bendova… U manifestaciji su učestvovali i izlagači rukotvorina, pčelinjih proizvoda, vina, kolača, ručnih radova, suvenira…

[wonderplugin_slider id=10]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here