Učestvovali sa šest takmičarskih selekcija

Mlađe kategorije KK „Feniks“ na prinudnom odmoru

434

Mlađe kategorije KK „Feniks“ su ove sezone učestvovale sa šest takmičarskih selekcija u nadmetanjima pod okriljem Košarkaškog saveza Vojvodine.


Prinudni odmor na kome su se, kao i svi ostali sportisti, našli i mladi košarkaši iz Bačke Palanke je prilika da porazgovaramo o učinku ovih selekcija u ovoj sezoni.

– Najstariji kadeti su počeli sezonu znatno oslabljeni, jer je nekoliko košarkaša napustilo  klub. Tako su na scenu stupili igrači koji u prethodnih nekoliko sezona nisu bili u vodećim ulogama, ali su oni svojim trudom pokušali da nadomeste manjak iskustva i minutaže u prethodnim sezonama. Trud je bio neosporan, ali iskustvo nisu mogli nikako da nadomeste, pa su do prekida prvenstva kadeti bili na poslednjem mestu, kaže Tomislav Đuretić iz KK „Feniks“.

On dodaje da su pioniri, za razliku od kadeta, u sezoni igrali znatno bolje.

– Pokazali su veliki napredak kako na individualnom tako i na kolektivnom planu. Samim tim su ostvarili i odličan rezultat ostvarivši maksimalan učinak bez poraza. Prvi put je ove sezone nastupila i selekcija mlađih pionira „Feniksa“ 2006./07. godište koji su u većini slučajeva pokazali da poseduju potencijal. Ova selekcija je ostvarila rezultat iznad očekivanja osvajanjem trećeg mesta.

[wonderplugin_slider id=136]

 

– Godinu dana mlađa selekcija, mlađi pioniri rođeni 2008. i 2009. godine, je, posle dve sezone i osvajanja prvog i trećeg mesta, imala u ovoj takmičarskoj sezoni postavljene visoke ciljeve.

U trenutku prekida prvenstva ova selekcija je bila na trećem mestu i pokazalo se da su to njihovi realni dometi. Ovaj tim ima veliki potencijal i puno očekujemo od ove ekipe. Najmlađa minibasket selekcija „feniksa“ 2010./11. je svoje takmičenje počela prošlog meseca, a u prve tri utakmice su mladi Palančani imali dve pobede i jedan poraz. To je, prema rečima Tomislava Đuretića, vrlo interesantna ekipa sa kojom treba još puno da se radi.

KK „feniks“ je ove sezone prvi put prijavio i žensku selekciju u takmičenje mlađih kategorija i to košarkašice 2007. i mlađe.

– Nismo imali velika očekivanja za devojčice, jer su se one prvi put uključile u takmičenje. Međutim, one su iznenadile borbenošću, željom i napretkom. Do prekida takmičenja bačkopalanačke košarkašice su uspele da upišu i dve pobede, rekao je na kraju razgovora Tomislav Đuretić iz KK „Feniks“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here