„Učinićemo sve da pomognemo građanima koji su pretrpeli štetu tokom nevremena“

Sa sednice Skupštine opštine Bačka Palanka

592

BAČKA PALANKA: Sednica opštinskog parlamenta održana je danas (18.07.) u velikoj sali Skupštine opštine Bačka Palanka. 


Kao jednu od značajnijih odluka donetih na današnjoj sednici, predsednik Skupštine opštine Mita Lačanski izdvojio je odluku o izmenama plana generalne regulacije Mladenova koja se odnosi na proširenje seoskog groblja.

„Bilo je neophodno da se donese odluka o izmeni s obzirom na probleme kada je u pitanju seosko groblje i prostor za sahranjivanje. Donešenjem ove odluke poteškoće će biti otklonjene“, rekao je Lačanski.

Na samom kraju sednice predsednik Skupštine odgovorio je na odbornička pitanja u vezi nevremena koje je zadesilo opštinu Bačka Palanka 7. jula ove godine. Pitanja su se ticala protivgradne odbrane, tačnije koliko raketa je ispaljeno tog dana.

[wonderplugin_slider id=64]

 

„Naša protivgradna odbrana je bila vrlo efikasna, sve je urađeno u skladu sa zakonom, propisima i upustvima radarskog centra. Na teritoriji opštine Bačka Palanka ispaljeno je 34 rakete, međutim, jedan deo naše opštine ipak je pogodio grad i naneo ogromne štete, najviše na poljoprivrednim usevima“, istakao je Mita Lačanski.

On podseća sve građane opštine Bačka Palanka koji su pretrpeli štetu kako na građevinskim objektima, tako i na usevima, da dođu u zgradu Opštine, na portirnici preuzmu formular i na taj način prijave štetu.

Pogledaj: Počele prijave štete od nevremena u opštini Bačka Palanka

„Naša komisija će da izvrši procenu štete nastale od nevremena. Kada budemo imali te podatke, mi ćemo se obratiti Vladi Republike Srbije da tražimo pomoć svesni da u našem budžetu ta sredstva ne postoje. Ali naša je obaveza kao lokalne samouprave da učinimo sve da pomognemo svim građanima koji su pretpeli štetu. Oni koji su osigurali, već imaju neku pomoć od osiguravajućih kuća. Za one koji nisu osigurali svoje useve, tražićemo pomoć od viših organa“, kaže predsednik Skupštine opštine.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here