Učiteljica snimala autističnu devojčicu da dokaže da nije za školu

1371

RAVNO SELO: Učiteljica u OŠ „Branko Radičević“ u Ravnom Selu, u opštini Vrbas, snimala je autističnu devojčicu, učenicu četvrtog razreda, kako bi dokazala da dete nije za inkluzivnu nastavu i da je treba isključiti iz škole, pišu „Večernje novosti“.

Kako navodi list, direktor Vladimir Kaljević je protiv učiteljice podneo krivičnu prijavu, a Humanitarno kulturno društvo „Multiart“ iz Vrbasa, koje brine o deci s posebnim potrebama, zahteva da bude sankcionisan i drugi prosvetni radnik, jer je držao devojčicu dok ju je učiteljica snimala.

Direktor škole objašnjava da je majka devojčice, za koju ističe da je vrlo odgovoran roditelj, javila personalnom asistentu da će kasniti dvadesetak minuta u dolasku po dete.

Međutim, devojčica, koja je navikla da majka dolazi odmah po završetku časova, briznula je u plač i burno reagovala, a učiteljica, koja nije njen odeljenski starešina, uzela je telefon i počela da je snima.

Devojčicu je to dodatno uznemirilo, a sve vreme ju je držao njen učitelj, koji je uplakano dete preuzeo od personalnog asistenta.
Učiteljica, koja je snimala dete, doskorašnji je direktor OŠ „Branko Radičević“, a učitelj pređašnji.

Direktor navodi da je to nedopustivo i da je pripremljen i disciplinski postupak, čije ce aktiviranje zavisiti od reakcije javnog tužioca, kojem je podneta prijava protiv učiteljice.

Navodi i da je devojčica premeštena u drugo odeljenje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here