Uprava za šume poklanja sadnice – građani dižu šume

1080
Foto: RTV (Jan Valo)

Državna Uprava za šume ponudila je besplatno sadni materijal građanima koji žele da na svojim posedima većim od pet ari zasade drveće, objavljeno je u pozivu na sajtu Uprave koja je deo Ministarstva poljoprivrede.


Građani koji imaju šumsko zemljište sa dokazom o vlasništvu mogu da se obrate najbližem registrovanom šumskom rasadniku i tako prijave za besplatno dobijanje sadnog materijala.

Za besplatne državne sadnice mogu da se prijave i građani koji imaju poljoprivrednog zemljište uz prethodnu obavezu da kod Uprave za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede dobiju saglasnost za pošumljavanje.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Ukoliko šumski rasadnik ima na raspolaganju odgovarajući sadni materijal zaključiće ugovor sa građaninom po kome će obaveza rasadnika biti da obezbedi sadni materijal i pruži uputstva, a građanina da poštuje uputstva i posadi sadnice na svom zemljištu.

Spisak registrovanih šumskih rasadnika sa kojih u Srbiji ima 55, sa kontaktima, postoji na sajtu Uprave za šume.

Trošak ovakvog od države podržanog načina sadnje snosi Budžetski fond za šume Republike Srbije, a pravo na podršku ostvaruje se preko konkursa na kojima učestvuju pravna lica ili preduzetnici koji imaju registrovane rasadnike.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here