Uspesi naših đaka – Zorica Petrović

2332

„Mladi su nezainteresovani, i to je najveći problem. Društvene mreže i telefoni su glavna preokupacija. Najvažnije je imati cilj i biti istrajan u njegovom ostvarenju“.


Ona je Zorica Petrović iz Tovariševa, đak generacije u Tehničkoj školi „9. maj“. Završila je smer za elektrotehničara informacionih tehnologija. Zorica je za vreme školovanja imala sve petice, a osnovnu školu je takođe završila kao đak generacije. Matematiku i programiranje obožava pa će u toj oblasti i nastaviti školovanje na Fakultetu tehničkih nauka, smer računarstvo i informatika.

„Imati sve petice i uopšte postati đak generacije jeste teško, ali kad redovno radite i trudite se, sve je moguće. Lep je osećaj kad neko vidi vaš trud i zalaganje i za to vas nagradi. U svemu pa i u školovanju najvažnija je organizacija i onda imate vremena i za druženje. Kada učim, fokusirana sam samo na to i onda su rezultati neminovni“, kaže Zorica.

S obzirom da je programiranje njena ljubav, prijemni na fakultetu, položila je bez problema pripremajući se sama. Stručnjaci u ovoj oblasti traženi su i kod nas pa bi Zorica volela da ostane u Srbiji i ovde radi posao koji voli, a pored programiranja volele bi da se bavi i fotografijom.

[wonderplugin_slider id=21]

 

Podrška porodice neophodna je za svaki uspeh, pa su tako i u Zoricinom slučaju ljubav i podstrek najmilijih odigrali veliku ulogu.

„Podrška porodice je jako važna, i srećna sam što sam moju porodicu učinila ponosnom. Moji uspesi su ustvari hvala za ljubav i podršku koju sam dobijala od njih. Mislim da je za svako dete najvažnija podrška roditelja i uopšte zainteresovanost za dete, jer bavljenje nekim drugim stvarima više nego detetom mogu da mu unište snove“, rekla je Zorica.

Naša sagovornica kaže da se uspesima mladih ljudi u Srbiji posvećuje pažnja, ali ipak su često u senci jer se veći značaj pridaje nekim drugim stvarima. Nama ostaje da se nadamo „boljem sutra“ i da će više pažnje dobiti upravo oni koji jesu naše sutra.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here