Uspešna likovna kolonija u Bagremari

1666

Od Maje Kuljić, zadužene za odnose sa javnošću u Kulturnom centru Bačka Palanka, saznali smo nešto više o slikarkoj koloniji u „Bagremari“, koja se održala u subotu, 14. jula.


– Kulturni centar je tog dana organizovao svoju drugu po redu jednodnevnu likovnu koloniju pod nazivom „Bagremara 2018.“. Imali smo veoma dobar odziv, svi naši prijatelji iz Požarevca, Vrbasa, Sombora, Novog Sada i našu sugrađani iz ULS „Petar Tomić“ su se odazvali.

Po povratnim informacijama, mada se utisci još uvek sabiraju, gosti su oduševljeni ambijentom, samom kolonijom i druženjem i svim ostalim sadržajima. Veoma smo zadovoljni sa radovima sa kolonije, a radilo se najviše akrilnim bojama na platnima veličine 50×70 cm sa temom „Priroda kao večiti motiv“. Planiramo da upriličimo i izložbu ovih radova.

Na koloniji su učestvovali akademski slikari, doktori likovne umetnosti, ali i slikari-amateri, njih 19. Zaslužili su da ih i nabrojimo: Zoran Milanović, Nenad Devrnja, Stana Boškov, Tibor Feher, Nedeljko Šušnica, Slobodan Garić, Zvonko Petar Jelić, Dragan Dimitrijević, Milorad Rađenović, Milenko Buiša, Dragan Miličić (magistar grafike), Svetislav Šljukić, Isidora Miljanić, Silvija Jelačić (najmlađi doktor likovnih umetnosti u Srbiji), Momčilo Aleksić, Slađa Milovanović, Desanka Stevanović, Svetlana Rakić i Mirko Marinković.

„Svima njima se srdačno zahvaljujemo u ime Kulturnog centra Bačka Palanka. Želimo da ova kolonija postane tradicionalna, trudićemo se da svake naredne godine održimo što bolju i kvalitetniju“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here