Uz hram novi veliki vrtić u bačkopalanačkom naselju Sinaj

2354

BAČKA PALANKA: Predškolskim obrazovanjem u Bačkoj Palanci obuhvaćeno je skoro 1.000 mališana, a kako se čulo od upućenih, još oko 200 dece je „ispod crte”, za njih nema mesta u vrtićima.

Poslednje dve-tri godine ovde je dosta urađeno na proširenju kapaciteta i poboljšanju uslova boravka u objektima Predškolske ustanove „Mladost“, ali sudeći po izjavama nadležnih tek slede velike investicije ovoj oblasti.

– Pre neki dan odbornici Skupštine opštine usvojili su prvi ovogodišnji rebalans opštinskog buyeta kojim je predviđeno da se u opštinsku kasu do kraja 2018. godine slije gotovo dve milijarde dinara – rekao je Branislav Šušnica, predsednik opštine i po funkciji izvršilac opštinskog budžeta.

– Jedan deo rebalansa, odnosno više planiranih sredstava, biće iskorišćen za PU „Mladost“. Bačka Palanka dobiće još jedan nov, veliki vrtić (u kojem se očekuje da bude mesta za 100-150 mališana). Odredili smo lokaciju na opštinskom zemljištu, pa nećemo imati imovinsko-pravnih problema. Javno preduzeće „Standard“ već je dobilo nalog za izradu projekta. Miroslav Sićević, direktor „Standarda“ kaže za da će ovo opštinsko preduzeće uraditi Plan detaljne regulacije ovog dela Bačke Palanke. Dodaje da je za nov vrtić lokacija nađena u Banatskoj ulici, u Stambenom naselju Sinaj, preko puta hrama SPC posvećenog Pokrovu Presvete Bogorodice, koji se još dograđuje.

U neposrednoj blizini je i moderan Gerontološki centar. – Planiramo da tokom ove godine završimo rekonstrukciju vrtića u Silbašu, a po anketama sprovedenim u ovom selu, skoro 100 roditelja upisalo bi decu u novi vrtić – dodaje Šušnica. – Nećemo na tome stati, jer ima potrebe za još jednim vrtićem u seoskim mesnim zajednicama. Najverovatnije da ćemo nov vrtić tokom iduće godine graditi u Obrovcu i time bi zaokružili šest novih objekata za predškolsko obrazovanje za nešto više od tri godine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here