Veliki gubici JKP „Komunalprojekt“

2705

Na 22. sednici Skupštine opštine Bačka Palanka održanoj danas raspravljalo se o 26 tačaka dnevnog reda. Pored planova za uređenje Bačke Palanke, izveštaja o radu javnih institucija u našoj opštini, višesatnu raspravu izazvao je izveštaj o radu JKP „Komunalprojekt“ iz Bačke Palanke.

Naime, na kraju samog izveštaja stoji da je ostvaren gubitak u ovom javnom preduzeću u prvih sedam meseci 2017. godine skoro 19 miliona dinara. Predstavnici opozije uputili su kritike na rad „Komunalprojekta“, ali kako su to sami istakli, sve u cilju rešavanja ovih gubitaka i poboljšanja komunalnih usluga u opštini Bačka Palanka.

Jedan od problema koji su predstavnici opozije naveli je i to što je unutar samog preduzeće više zaposlenih u administraciji nego na drugim poslovima. Ipak, činjeničan je i problem velikih rashoda, a u isto vreme nenaplativost usluga pravnim i fizičkim licima.

[wonderplugin_slider id=9]

 

Na raspravi je istaknut i višedecenijski problem sa vodosnabdevanjem u Despotovu. Naime, ovo naselje je 2016. dobilo novo postrojenje za preradu vode koje bi trebalo da obezbedi dovoljnu količinu vode. Pošto se meštani Despotova pretežno bave poljoprivredom, velike količine vode u letnjem periodu potroše se za samo nekoliko sati.

Predsednik opštine Branislav Šušnica istakao je da je problem gubitka „star“ više od decenije jer se iz godine u godinu ponavlja isti problem – nenaplaćene usluge od fizičkih i pravnih lica. On ne ocenjuje izveštaj o radu JKP „Komunalprojekt“ -a lošim jer je ovo javno preduzeće tek od decembra 2016. preuzelo obavljanje komunalne delatnosti na teritoriji cele opštine. Odbornici Skupštine opštine nakon duge rasprave izglasali su ovaj izveštaj.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here