Veliki „Ivan Tomić“ još jednom na kolenima

Odigran 9. Memorijalni turnir u basketu „Sima Karanović 2019.“

1858

BAČKA PALANKA: Nakon dva dana odigravanja prošle subote, 31. avgusta završen je tradicionalni turnir u basketu „Memorijal Sima Karanović 2019“.


Na turniru je učestvovalo devet ekipa, a pobednički pehar podigli su članovi ekipe „Irish pub old celer“. U finalnom susretu „Irish pub old celer“ je savladao ekipu „Ivan Tomić“ sa 16:12, a u utakmici za treće mesto je „Tamaris 3×3“ pobedio ekipu „Podne obloge Ambient“ sa 16:11.

[wonderplugin_slider id=173]

 

 

Za prvoplasirani sastav nastupili su Radivoj Jerkov, Dimitrije Lakić, Nikola Marjanac i Marko Bjelobrk. Za drugoplasiranu ekipu „Ivan Tomić“ su igrali Miloš Crnjanski, Tomislav Mudrinić, Borislav Popović i Ilija Dević. Trećeplasirana ekipa „Tamaris 3×3“ nastupila je u sastavu Aleksa Ivanović, Igor Slijepčević i Branislav Žarković.

Tri najbolje plasirane ekipe su dobile pehare i novčane nagrade u iznosu 20, 10 i 5 hiljada dinara. Peharima su nagrađeni najbolji igrač turnira Radivoj Jerkov („Irish pub old celer“) i najbolji strelac Miloš Crnjanski („IvanT omić“). Novčana nagrada i pehar dodeljeni su najboljem trojkašu Dušanu Stojanoviću, inače članu KK „Hercegovac“ iz Gajdobre.

– Turnir je okupio devet ekipa iz Bačke Palanke i preko trideset košarkaša koji su se borila za osvajanje priznanja u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Na kraju turnira „Irish pub old celer“ osvojila je prvo mesto što je na neki način bilo i očekivano. Međutim, moram da napomenem da su nam naročito pred finalni susret mnogo „pretili“ i najavljivali osvajanje titule pobednika članovi ekipe „Ivan Tomić“. Međutim, igrom i rezultatom u finalnom susretu pokazali smo da smo najbolji i da su to bile „pretnje“ iz „praznih pušaka“. Osvajanjem prvog mesta, u potpunosti smo opravdali ulogu favorita na ovom turniru– kaže Radivoj Jerkov, član pobedničke ekipe koji je proglašen za najboljeg igrača.

Utakmice na turniru vodio je sudija Marko Lauter, a vredi istaći da je turnir pratio mali broj gledalaca, prve večeri stotinak, druge večeri jedva 200. Naredni jubilarni, 10. Memorijalni turnir „Sima Karanović“ biće odigran na sportskom terenu bačkopalanačkog bloka „Partizan“ u avgustu naredne godine.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Održavanje turnira pomogli su, Pekara „Drlja“, muški frizerski salon „Joca“, Kladionica „Milenium“, MSJ „Đilas“, Kafe bar „Dionis“, „Kovis“ doo i kafe bar „Irish pub old celer”.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here