Vinske i biciklističke ture mame znatiželjnike

930

BAČKA PALANKA: Turistička organizacija opštine Bačka Palanka puno čini na promociji turističkih potencijala ovog dela bačkog dela priobalja Dunava, a to se najviše zapaža na brojnim sjamaskim manifestacija gde su prisutni ovdašnji turistički poslenici.


Tako je bilo i krajem februara na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

– Najviše pažnje privuklo je “Putovanje u prirodu” koje afirmiše Specijalni rezervat prirode “Bagremara” kao učionicu na otvorenom, kao jedino mesto u našoj zemlji gde raste retka, zaštićena vrsta kukurajak – kaže, između ostalog, Milica Stoisavljević, direktorka Turističke organizacije. – Ovaj rezervat, a prostire se na nekoliko stotina hektara i predstavlja bagremovu šumu na samoj ivici varoši, namenjen je isključivo za naučno-istraživački rad i eko-turizam.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Pažnju posetilaca, kažu u TOO, privukao je i promotivni materijal “Vikend selo Neštin” koji nudi: vikend za bicikliste, vikend za ljubitelje ribolova, gastro vikend, piknik pored reke, kao i vikend za turistički obilazak, posetu Sremskoj kući iz 18. veka. Tu su i dve zanimljive manifestacije – “Sveti Trivun” i “Dan sremuša”, a biće održan 6. aprila u Neštinu i Viziću.

Da brodovi pristaju i uz palanačku obalu

Aleksandar Borković, zamenik predsednika bačkopalanačke opštine ističe da lokalna samouprava čini puno kako bi ovaj kraj postao još atraktivnija turistička destinacija. – Okosnica master plana za razvoj turizma su Dunav, Fruška gora i Karađorđevo – ističe Borković. – Te destinacije čine Bačku Palankom atraktivnijom od nekih drugih destinacija i opština. Godišnje Dunavom prođe oko 1.000 turističkih brodova, a planiramo da napravimo pristan kako bi ti turisti mogli da posete bačku, ali i sremsku obalu, jer naša opština se prostire sa obe strane Dunava.

– Manifestacija obuhvata celodnevne aktivnosti, jer nakon zajedničkog doručka predviđen je i obilazak znamenitosti Neština – dodaje Stoisavljević. – Predviđena je poseta vinarijama i degustacija vina i rakija, pa pešačko-biciklistička tura, poseta manastiru Đipša, dolazak u “Baštu sremuša”. Sledi ručak, a potom edukacija i zabavni program. Za učesnike ove manifestacije bezbeđen je prevoz od TOO Bačka Palanka i nazad. Na sajmu u Beogradu predstavili su se i naši proizvođači vina, rakija, sireva, meda, lešnika, a promovisala se i pivara “Karlsberg” u Čelarevu. Međutim, ceo naš štand bio je brendiran u znaku Karađorđeva, poznate ergele, prikazane su slike, pehari, medalje iz Muzeja konjarstva.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here