Vojislav Ćosić: Ekipe su na terenu, putevi drugog prioriteta se čiste kad sneg prestane da pada

1729

BAČKA PALANKA: DOO „Ćosić“ firma, kojoj su povereni poslovi zimske službe pokrivaju teritoriju od 250 km opštinskih puteva. Pored I, II i III prioriteta, održavaju i granični prelaz i terminal.


Ulaz u Čelarevo sa Novosadskog puta, kao i put Bačka Palanka – Gajdobra su državni putevi i za njihovo održavanje zadužena je firma „Bačka put“. Što se tiče puteva koji su opštinski, trenutno je na terenu 11 ekipa Zimske službe koji čiste puteve prvog prioriteta.

Razlika između prvog i drugog prioriteta jeste što se putevi prvog prioriteta i čiste i sole, a drugi samo čiste. Ulice prvog i drugog prioriteta se određuju na osnovu plana i programa zimske službe. Po pravilu, sneg se čisti onda kad prestane da pada, ali ekipe izađu i ranije.

[wonderplugin_slider id=75]

 

„Plan čišćenja puteva je takav da se putevi drugog prioriteta čiste tek kad sneg prestane da pada. To je pravilo. Prvi prioritet je očišćen, prvih šest ulica na ulazu u Čelarevo sa palanačke strane su očišćenje. U Mladenovu, Pivnicama, Paragama, Tovariševu, Despotovu, Karađorđevu, Obrovcu, kao i u Neštinu i Viziću očišćeno je preko 90 posto drugog prioriteta“, kaže za BAP VESTI Vojislav Ćosić iz Zimske službe.

Pogledaj: Očekuje se i do pola metra snežnog pokrivača!

On naglašava da ima situacija kad je vozilima službe teško da dođu do pojedinih delova ulice, ali da nije dolazilo do većih problema.

„Ekipe su i dalje na terenu, trenutno 11 vozila čisti ulice u opštini Bačka Palanka. Saobraćaj je i dalje otežan, ali se odvija bez većih zastoja“, kaže Ćosić.

Pogledaj: Obustava saobraćaja za teretna vozila na graničnom prelazu Bačka Palanka

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here