Vratili smo ženski rukomet u Bačku Palanku

Trener rukometašica "Lavova BP" Ana Tešanović

1529

Trener mladih rukometašica „Lavova BP“ rođenih 2006. godine i mlađih (uzrast mlađih pionirki) Ana Tešanović poručuje da je u ovom trenutku najvažnije da je ženski rukomet vraćen u Bačku Palanku.


Trenutno u „Lavovima BP“ treniraju 32 devojčice.

– Kada sam se vratila u Bačku Palanku iz inostranstva, došla sam u halu i videla da bih sa trenerskim poslom možda mogla da se bavim. U suštini cilj mi je da se deca bave sportom, ne mora to biti baš rukomet, ali da zdravo žive i razvijaju se. Kada sam se pojavila u „Lavovima BP“ jula prošle godine su bile tri devojčice koje su trenirale sa dečacima, ali sada ih imamo mnogo više.

– Ima tu raznih uzrasta od prvog do osmog razreda, a prvu zvaničnu utakmicu smo imali početkom marta kada su naše devojčice bile jako uzbuđene i pokazale su mnogo na tim mečevima. One ekstremno lepo napreduju i ove sezone se kale i pripremaju za narednu sezonu. Ovo će njima samo doneti dobro. Ima tu i devojčica drugih uzrasta.

[wonderplugin_slider id=10]

 

– Cilj mi je da reklamiramženski rukomet koji je u Bačkoj Palanci bio izuzetno uspešan, da probudim tu svest kod dece i da što više devojčica dođe u Sportsku halu da probaju da treniraju rukomet, pa šta bude, možda se pronađu u nekom drugom sportu. Vrata Sportske hale su nam uvek otvorena i termina imamo dovoljno, kaže Ana Tešanović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here