Za mere aktivne politike zapošljavanja dva miliona iz opštinskog budžeta

650

U sredu,13. februara 2019. godine, održana je 129. sednica Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka na kojoj je jednoglasno usvojen Predlog Akcionog plana zapošljavanja Opštine Bačka Palanka za 2019. godinu.


Mere predviđene Akcionim planom zapošljavanja Opštine Bačka Palanka za 2019. godinu realizovaće Odeljenje za privredu Opštinske uprave Opštine Bačka Palanka u saradnji sa Savetom za zapošljavanje Opštine Bačka Palanka i NZS – Služba Bačka Palanka, a na osnovu Sporazuma o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja na teritoriji opštine Bačka Palanka za 2019. godinu koji će biti potpisan između Nacionalne službe za zapošljavanje i Opštine Bačka Palanka.

[wonderplugin_slider id=75]

Odlukom o budžetu Opštine Bačka Palanka za 2019. godinu opredeljena su sredstva u iznosu od dva miliona dinara za mere aktivne politike zapošljavanja, tako da je Akcionim planom predviđeno da se kroz program javnih radova angažuje 18 nezaposlenih lica. Javni radovi organizovaće se u oblasti održavanja i zaštite životne sredine i prirode, a maksimalna dužina trajanja javnog rada je tri meseca.

Članovi Opštinskog veća, na današnjoj sednici, odlučivali su i o drugim pitanjima iz delokruga svoga rada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here