Zašto muškarci žele „samo jednu stvar“?

1884

Muškarci žele seks, žene žele ljubav. Tako je bilo hiljadama godina, ali zašto je to tako, retko je tema razgovora. To je glavni izvor nesuglasica između muškaraca i žena.

Ako pitate ženu šta bi volela da mušarac poseduje, ona će vam reći: široka ramena, uzan struk, snažne ruke i noge (atribute i „opremu“ dobrog lovca), i još da bude brižan, nežan, osetljiv za njene potrebe i prijatan za razgovor.

Milena Miletić – dipl. psiholog, spec. psihoterapije, stalni sudski veštak

Na žalost žena, ova kombinacija muške pojave i ženskih vrednosti obično se nalazi kod homoseksuslaca i feminiziranih muškaraca. Muškarac mora da vežba umetnost ugađanja ženi, jer to nije njegova prirodna osobina. On je lovac, rešava probleme, bori se s neprijateljima i lovi ručak. Na kraju dana bi samo da zuri u vatru i poseje seme za produženje vrste.

Za ženu je značajno da se oseća voljenom, važnom i posebnom – da bi poželela seks. Tu se odnosi upetljaju u čvor koji mnogi ne umeju da razreše: muškarac mora prvo da ima seksualni odnos da bi mu se probudila osećanja. Nažalost, žena od njega to traži pre seksa.

On je hiljadama godina bio lovac, borac, njegovo telo je programirano da izdrži svakakve teškoće, hladnoću, vrelinu, opekotine, nije bilo mesta za osetljivost. Provoditi vreme u razgovorima i saosećanjima značilo bi gubitak koncentracije i snage. Njegov život je bio pun borbe protiv smrti.

Žena mora razumeti ovaj biološki segment u modernom čoveku, kako bi pronašla način da mu priđe i da se njime pozabavi konstruktivno. Žene su majke generacijama upozoravale da muškarci žele „samo jednu stvar“ – seks. To je samo donekle istinito.

Muškarci žele ljubav, ali kroz seks. Oni jedino mogu doživeti ljubav kroz seks. Razlike u poimanju seksa i šta je preče u seksu kod muškaraca i žena toliko su velike da je besmisleno da jedno drugo muče optužbama.

Ni žene ni muškarci ne mogu da izmene stvari – takvi su po prirodi. Osim toga, suprotnosti se u prirodi privlače. Jedino kod homoseksualaca, bilo da su muški ili ženski, retko dolazi do svađa oko seksa jer imaju iste želje.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here