Zavidni rezultati

Društvo za sport i rekreaciju invalida Bačka Palanka

684

Sportisti invalidi bačkopalanačkog Društva za sport i rekreaciju su učestvovali na dva takmičenja i ostvarili zavidne rezultate.


Palančani su učestvovali na Pokrajinskom prvenstvu osoba sa invaliditetom u sedećoj odbojci u Kikindi i osvojili treće mesto.

– Bili smo oslabljeni iz više razloga. Za treće mesto smo se borili sa Novim Sadom i savladali ih sa 2:0 u setovima. Prva je bila Kikinda, a druga Kula. Posebno bih pohvalio Radovinku Radanović iz Mladenova koja je prvi put nastupial u sedećoj odbojci.

Odigrala je fantastično za prvi put, rekao je sekretar DSRI Bačka Palanka Slobodan Stanojević. Ekipu DSRI Bačka Palanka u sedećoj odbojci su činili: Radovinka Radanović, Slobodan Stanojević, Slobodan Ivanović, Aleksandar Milosavljević, Nenad Bugarski, Drago Banjac i Borislav Jović.

Već sutradan su takmičari nastupili na Pokrajinskom prvenstvu osoba sa invaliditetom u plivanju. Takmičenje je održano na bazenu SPENS-a u Novom Sadu.

– U plivanju smo učestvovali samo sa tri takmičara i osvojili četiri medalje. U opštoj kategoriji na 50 metara kraul, kada je u pitanju cerebralna paraliza, Nenad Bugarski je bio drugi, a u ženskoj konkurenciji u istoj kategoriji je Vukica Alimpić osvojila bronzanu medalju. Na 50 metara prsno je Vukica Alimpić bila druga, a na 50 metara leđno drugo mesto je Nenad Bugarski u opštoj kategoriji bio drugi. Medalju nije uspeo da osvoji Aleksandar Milosavljević kome je bronzano odličje izmaklo za trideset stotinki, navodi Stanojević.

Dva takmičenja pre kraja ove sezone je Društvo za sport i rekreaciju invalida Bačka Palanka drugo u generalnom plasmanu sa 73 boda, iza vodećeg Novog Sada koji ima tri boda više, a treće mesto trenutno zauzima Kula sa 69 bodova.

– Do kraja sezone predstoje nam takmičenja u streljaštvu i stonom tenisu, a realno je da do kraja zadržimo to drugo mesto. Tome se iskreno nadamo, a u najgorem slučaju ne možemo biti ispod četvrtog mesta, naglašava Slobodan Stanojević.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here