Završni račun za 2018. godinu: U opštinskoj kasi suficit od 258 miliona dinara

Sednica Opštinskog veća

761

BAČKA PALANKA: Članovi opštinskog veća Opštine Bačka Palanka na današnjoj sednici usvojili su odluku o završnom računu Opštine Bačka Palanka za 2018. godinu.


Kako je navela rukovodilac odeljenja za finansije i budžet u Opštini Bačka Palanka, Maja Pilipović, u prethodnoj godini ostvareno je nešto manje od dve milijarde dinara prihoda. Rashodi su bili niži, pa je u opštinskoj kasi ostalo nešto više 258 miliona dinara. Taj ostvareni suficit deli se na namenske troškove i neraspoređen višak prihoda koji će prvim narednim rebalansom biti raspoređen.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Zamenik predsednika opštine Bačka Palanka Aleksandar Borković rekao je da je ovim završnim računom pokazano da je Opština u prethodnoj godini poslovala domaćinski.

„Uloženo je puno truda da sistem funkcioniše, da svi korisnici budžeta budu zadovoljni. Izveštaj nezavisnog revizora pokazao je da je Opština Bačka Palanka poslovala u skladu sa zakonom i budžetskim sistemom Republike Srbije. Novac koji je ostao biće raspoređen prvim rebalansom svima onima kojima bude neophodan“, dodao je Borković.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here