Železnice Srbije: Kreće izgradnja rampe kod Međurova

420

Železnice Srbije saopštile su juče da će u narednih petnaest dana, ukoliko vremenske prilike ne uspore radove, na putnom prelazu kod Donjeg Međurova biti postavljene rampe.


„Na tom mestu biće pored rampi i čuvar putnog prelaza“, rekao je portparol Infrastruktura Železnice Srbije Nenad Stanisavljević agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, izgradnja rampe počeće sutra u popodnevnim satima, a povodom početka radova biće prisutni i generalni direktor Infrastruktura Železnice Srbije Miroljub Jevtić i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

[wonderplugin_slider id=75]

 

„Iako železnica nije kriva za tragediju koja se dogodila, preduzima sve mere kako više ni greška pojedinca ne bi mogla da izazove nesreću, jer su ljudski životi najdragoceniji i nemaju cenu“, rekao je Stanisavljević.

On je kazao da Železnice Srbije apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, da budu odgovorni prema sebi i drugima, jer bez toga ni dežurni železničari, ni rampe ili druga signalizacija neće moći da spreče tragediju poput one koja se u petak dogodila na putnom prelazu kod Donjeg Medjurova.

U sudaru voza i autobusa na putnom prelazu kod Donjeg Međurova nastradalo je petoro ljudi, troje putnika je životno ugroženo, a 19 putnika se oporavlja u niškom Kliničkom centru.

Meštani Donjeg Međurova danas su na jedan sat blokirali pružni prelaz zahtevajući da rampa što pre bude izgrađena.

Oni su istakli da već četiri decenije taj zahtev upućuju železnici i najavili da će od naredne nedelje svakodnevno blokirati pružni prelaz, sve dok ne počne izgradnja rampe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here