„Zlatni kotlić 2018“ i konjičke trke u Karađorđevu

2320

Više o predstojećim manifestacijama u našoj opštini, govori direktor Turističke organizacije opštine Bačka Palanka, Milica Stoisavljević.


– Turistička organizacija opštine Bačka Palanka ne prestaje sa svojim aktivnostima tokom cele godine, a naredni događaj koji će se desiti 15. septembra je „Zlatni kotlić Bačke Palanke 2018“ na čardi „Florida“ u Polojskoj šumi sa početkom od 10 časova.

Pozivam građane da dođu i prisustvuju, a takođe bih pozvala i goste iz drugih opština i regiona. Sam program predviđa od 10 časova prijavu i registraciju učesnika, u 11 časova je svečano otvaranje manifestacije, u 11.30 je početak takmičenja u kuvanju riblje čorbe ili ribljeg paprikaša.

U 13 časova očekujemo završetak kuvanja i predaju uzoraka žiriju na ocenjivanje. Pobednike ćemo proglasiti u 15 časova, dodeliti pehare i nagrade uz prigodan muzički program. Sve informacije u vezi prijava na takmičenje možete dobiti na telefon broj 021- 6041-336, kao i na e-mejl TOO.

Zahvalila bih se Opštini Bačka Palanka, koja je pokrovitelj ove manifestacije, a isto tako i medijskim pokroviteljima kao što su: „Nedeljne novine“, „BAP net“, Udruženje turističkih novinara Vojvodine, radio „Impuls“, televizija „K25“, „BAP vesti“ i televizija „Delta“.

Do sada su se na takmičenje prijavile kolege iz turističkih organizacija širom Srbije, a očekujemo oko 35 ekipa. Lokacija na čardi „Florida“ je jako dobra, jer smo zaštićeni od kiše, a nalazićemo se pored samog Dunava.

Sledeće aktivnosti nas čekaju od 28-30. septembra, u Karađorđevu gde se održavaju konjičke trke. U petak, 28. septembra od 17 časova, na platou u centru grada, biće najava manifestacije, građani će tom prilikom moći da se upoznaju sa programom koji je pripremljen za same trke.

U subotu, 29. septembra u Karađorđevu biće održana revija fijakera, a u glavnom programu održaće se kasačke trke. U nedelju 30. septembra na redu su galopske trke.

Možemo reći da će Karađorđevo ovom manifestacijom povratiti stari sjaj i vratiti se na stari put koji je davno prekinut i biti jedna od najvećih turističkih atrakcija u zemlji.

Još bih najavila i „Lorist“ (sajam lova, ribolova i turizma) početkom oktobra u Novom Sadu, gde ćemo nastupiti, kao i prethodnih godina, na štandu Turističke organizacije Vojvodine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here