Bačka Palanka–Prvi razred: Gložanci jesenji prvaci

Budućnost – Soko 1:0 (1:0)

582
Ekipa Budućnosti iz Gložana

GLOŽAN: Igralište Budućnosti, gledalaca 150; sudija Dražić (Bačka Palanka). Strelac: Kolar u 25. minutu. Žuti kartoni: Đumić (Budućnost), Ćurić, Borić, Borković, Adamović, D. Ratković, Komad (Soko).


BUDUĆNOST: Pagač, Đumić (Zahorec), Ljubičić, Kolar (Fabri), Horvat, Jakuš, Huđan, Kaćjak, Čipkar, Tomić, Molnar (Carić).

SOKO: Mirković, Borković, Lukić, Stojanović, S. Ratković, Adamović (Albijanić), Tasovac, Komad, Borić, D. Ratković, Ćurić.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Nepisano fudbalsko pravilo govori da se unapred upisana tri boda najteže osvajaju. Potvrdilo je to i u deulu prvoplasirane Budućnosti i tima Soko iz Nove Gajdobre, u kojoj su domaćini važili za apsolutnog favorita.

U prvom poluvremenu je viđen prilično ravnopravan fudbal. Domaćini su ipak stekli prednost, kako sa na kraju videlo, koja je odlučila pobednika. U 25. minutu neko je faulirao Čipkara na desnoj strani, iz slobodnog udarca je Kaćjak centrirao tačno na glavu Kolara a ovaj je savladao Mirkovića.

U 43. minutu mnogo bure na terenu i u publici. Bek gostiju blizu gola je faulirao Kaćjaka, sudija Dražić je svirao penal, posle čega su ga opkolili skoro svi igrači gostiju. Nakon konsultacije sa pomoćnikom Stanišićem glavni arbitar je preinačio svoju odluku, poništio penal i pokazao da se lopta iz peterca Novogajdobrana izbaci u polje.

U nastavku obe ekipe su se trudile prostići svoj cilj, domaći da potvrde pobedu a gosti da izjednače. Ni jednoj ekipi to nije pošlo za rukom, jer za domaće dvaput iz dobrih pozicija zamalo nije bio precizan agilni bek Ljubičić, Huđan je pogodio golmana u noge a Čipkar sa nekoliko metara prosto je dodao loptu u ruke golmana Mirkovića. Na drugoj strani nekoliko pokušaja kapitena Komada i D. Ratkovića odbrana Budućnosti je lako osujetila. Tako je tim trenera Budućnosti Zlatka Hrubika kolo pre kraja obezbedio titulu jesenjeg prvaka.

[wonderplugin_slider id=104]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here