Dan bezbednosti saobraćaja u opštini Bački Petrovac

Edukacija i podela dečijih auto-sedišta i predstava "Pažljivkova pravila u saobraćaju"

347
Foto: Opština Bački Petrovac

Dana 12.11.2019. godine po drugi put u gostima u našoj opštini bio je Pažljivko sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja.


Naime, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Bački Petrovac na čelu sa predsednikom opštine Srđanom Simićem, ugostio je predstavnike Agencije za bezbednost saobraćaja, načelnika odeljenja za planiranje, prevenciju i edukaciju Duška Pešića sa saradnikom Rikanović Draganom.

Tom prilikom održana je edukativna predstava „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ u Slovačkom vojvođanskom pozorištu u Bačkom Petrovcu kojoj je prisustvovalo oko 117 đaka prvaka sa teritorije naše opštine. Pažljivko je sa svojim drugarom, družeći se kroz interaktivnu predstavu sa đacima prvacima prošao kroz situacije sa kojima se deca mogu susresti na putu od kuće do škole i upoznao ih sa bezbednim ponašanjem u saobraćaju. Na kraju predstave đacima i učiteljima podeljene su pažljivkove edukativne slikovnice, bojanke kao i reflektujuće narukvice sa likom Pažljivka.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Istog dana od 11:00 časova u velikoj sali Skupštine opštine Bački Petrovac, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Bački Petrovac, organizovao je zajedničku kampanju namenjenu upotrebi dečijih zaštitnih sistema odnosno dečijih auto sedišta sa Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Foto: Opština Bački Petrovac

Gosti u ovoj kampanji bili su pored predstavnika Agencije i predstavnici Centra za promociju bezbednosti saobraćaja iz Novog Sada Marijana Jovanović i Marina Spasić.
Cilj ove obuke bio je da se putem interaktivne edukacije, prvenstveno roditelja ukaže na pravilnu upotrebu i montažu dečijih auto sedišta.

Na kraju predavanja podeljeno je 50 homologovanih dečijih auto sedišta od kojih je 20 autosedišta i edukativni priručnik za roditelje obezbedila agencija, a 30 sedišta Opština Bački Petrovac.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here