„Deca – Deci“ – Osnovci obradovali vršnjake sa Kosova i Metohije

695
DU "Vladika Platon Atanacković"

Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke „Vladika Platon Atanacković“ je u saradnji sa Katihetskim odborom Eparhije bačke, a sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva dr Irineja Episkopa bačkog i ove godine organizovala akciju prikupljanja poklon paketića za decu sa Kosova i Metohije.

U akciji pod nazivom „Deca – deci“, učestvovale su mnoge škole iz Novog Sada i okoline, a između ostalih i „Jan Amos Komenski“ iz Kulpina, „Žarko Zrenjanin“ iz Bačkog MaglićaOsnovna škola „Jan Čajak“ i Gimnazija „Jan Kolar“ iz Bačkog Petrovca.

DU „Vladika Platon Atanacković“

U akciji je prikupljeno preko 900 paketića, koje su učenici sa svojim roditeljima pakovali i ukrašavali, čime su deca iz Vojvodine, ponovo pokazala svoju neizmernu ljubav prema svojim vršnjacima na Kosovu i Metohiji.

DU „Vladika Platon Atanacković“

Prikupljeni paketići su prevezeni vozilom Eparhije raško-prizrenske na Kosovo i Metohiju i preko kancelarije za Dobrotvorni rad Eparhije raško-prizrenske podeljeni deci u osnovnim školama u mestima Donja Brnjica (Opština Priština), Gojbulja i Vučitrska Banjska (Opština Vučitrn), Zupče (Opština Zubin Potok), Kišnica i Sušica (Opština Gračanica), Crkvena Vodica, Janjina Voda i Grace (Opština Obilić) Bosce i Ajnovce (Opština Kosovska Kamenica).

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here