Dugogodišnji hobi pretvoren u biznis – Jelena Popović iz Maglića (VIDEO)

320

MAGLIĆ: Poput svojih vršnjaka u svetu, mladi u Srbiji sve više naginju ka preduzetništvu, nudeći kupcima jedinstvene i kreativne proizvode na tržištu. Dvadesetsedmogošnja Maglićanka, Jelena Popović, svoj dugogodišnji hobi pretvorila je u privatan biznis, te se danas, promovišući zdrav način života najviše putem društvenih mreža, bavi organskom proizvodnjom, prirodnom kozmetikom i istraživanjem gljiva. …

Na porodičnom putovanju na Tari pre 20 godina Jelena Popović je prvi put ubrala gljivu i, kako kaže, od tog trenutka se zaljubila u svaki delić prirode. Danas, kao apsolvent argoekonomije i uz malu pomoć najbližih, ta mlada Maglićanka produžava dedinu tradiciju i već četiri godine uzgaja, prvenstveno, organsko voće i povrće na svom imanju.

[rev_slider alias=“oaza_mb“][/rev_slider]

„Uglavnom sam krenula zbog nas, da se porodično hranimo zdravo, ali kada sam videla da ljudi traže i da stvarno žele da probaju te proizvode rešila sam da sve što pretekne to ponudim i njima. Imam desetak sorti paradajza među kojima su razne stare sorte, malinu polanu, jagode, krastavac, papriku, razno povrće i lekovito bilje“, rekla je Jelena.

Ona je pre dve godine odlučila da napravi i svoju liniju prirodne kozmetike, pa tako, najviše putem Instagrama, prodaje tonike, ulja, sapune za lice i telo, ali i stikove, šumeće kuglice za stopala i druge preparate koji su rešili mnoge kožne probleme njenih mušterija.

„Imala sam problema sa kožom i videla sam da je ova današnja kozmetika uzela maha i da je sve na bazi hemije i rešila sam da sama sebi pomognem, upisala sam kurs. Pravim sama biljne macerate, koristim samo prirodno bez veštačkih boja i mirisa, znači samo eterična ulja, a boje koristim tako što meljem lekovito bilje“, dodala je Jelena.

Ne odustajući od svoje prve ljubavi, ona svakog vikenda, u pratnji svog psa i porodice, na Fruškoj gori istražuje razne vrste gljiva, a zatim tu avanturu beleži i postavlja na svoj Jutujb kanal kako bi i drugima prenela znanje i ljubav prema prirodi.

„Ja to ne mogu opisati rečima, to se jednostavno mora da se doživi i tako smo jednostavno krenuli, sad sam i član gljivarskog društva, berem, jednostavno pokazujem ljudima kako se bere, da se ne šutiraju gljive, da se ne bere sve, kako da se ponašaju prema prirodi“, izjavila je ona.

Jelena ima u planu i da se u narednom periodu dodatno posveti blogu, te će u posebno adaptiranom delu svoje kuće snimati proces pravljenja zdravih obroka za odrasle i decu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here