KULPIN: Pioniri kik-boks kluba „Fire kick“ prezentovali svoj talenat

742

KULPIN: Pioniri kik boks kluba Fire Kick pokazali su svoj talenat na javnom sparing treningu održanom u Kulpinu. Budući da se radi o najmlađim takmičarima, na igralištu Fudbalskog kluba Kulpin postavljen je mali ring, kako bi ovi talentovani borci pokazali svoje sposobnosti.

Na današnjem javnom sparingu nastupalo je 10 takmičara u uzrasnim kategorijama od 7 do 12 godina. Iako se nije radilo o zvaničnim mečevima u kojima je dozvoljena jača borba, svi prisutni su imali priliku da vide kvalitetan kik boks i izuzetno jake sparing mečeve, dobrog tempa i jakog intenziteta. Sudija je kontrolisao situaciju u ringu kako bi sve bilo po pravilima, a svaki takmičar je nakon nastupa dobio zahvalnicu, kao i mali poklon.

Trener kik boks kluba Fire Kick Nikola Vlaov, kaže da klub postoji više od tri godine i da svi njegovi članovi rade na promociji ovog sporta. Nikola kaže da je trenutno najviše pionira u klubu, te su zbog toga odlučili da na današnjem javnom sparingu predstave upravo najmlađe članove kluba.

„Imamo širok dijapazon članova, od starijih i mlađih, rekreativaca i takmičara. Nastojimo da se promovišemo kroz ovakve manifestacije, jer u ovim sredinama kontaktni borilački sportovi nisu ni poznati, ni priznati. Zbog toga smo uvek učesnici ove manifestacije i trudimo se da pokažemo nešto, da iznesemo ovaj ring napolje i da ljudi to vide”, rekao je Vlaov.

Iako ovaj sport važi za pretežno muški, Nikola ne krije da se njime bave i devojke. U klubu trenutno trenira deset devojaka, a klub ima i grupu koja posebno radi sa ženama, gde se uglavnom radi sa vrećama, bez međusobnog kontakta.

Poslednji sparing meč bio je i najinteresantniji, budući da su se u ringu susrela dva najperspektivnija člana Fire Kick-a, Danijel Medovarski i Nikola Drača. Vlaov kaže da su ovi borci najbolji u državi i da se od njih očekuje mnogo uspeha.

„Imamo dva borca koja su najbolja u državi i očekujemo od njih još mnogo. S obzirom da je ovo mala opština i da je Kulpin malo selo, to je veliki uspeh i očekujem da će oni nešto da postignu i da će se zbog toga o ovoj opštini čuti još više. Oni treniraju tri godine i stvarno su talentovana deca”, zaključuje Nikola Vlaov.

Na delu smo videli najtalentovanije kik boksere Vojvodine. Ostaje nam da sačekamo još malo i uverimo se u istinitost Nikolinih reči, a do tada im možemo pružiti podršku kako bi ostvarili svoje snove.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here