Marko danju pomaže kravama da se otele, a uveče šeta modnom pistom (FOTO)

On najviše voli životinje, a žene njegove kockaste trbušnjake

5324

Marko Janković (27) je mladi veterinar, a uz to i model koji vodi računa o svom fizičkom izgledu. Živi i radi u Bačkom Petrovcu i jedan je od retkih koji ima privilegiju da uspešno obavlja čak dva posla koja voli.


Marko Janković (Privatna arhiva)

Maksimalno je posvećen životinjama još od detinjstva, a ljubav prema njima raste iz dana u dan. Baš kao i prema njegovom hobiju – modelingu. Iako bi neki rekli da ova dva poziva nikako ne idu jedan uz drugi, Marko ih savršeno uklapa.

Fotografije iz svakodnevnog života rado deli sa svojim pratiocima na Instagramu, pa se tako jedna pored druge mogu naći ona na kojoj pomaže kravi da se oteli i ona sa modne piste. I to u slučaju ovog mladića izgleda potpuno prirodno i uklopljeno.

Marko Janković (Privatna arhiva)

Rođen je u Republici Srpskoj gde je i odrastao na farmi svojih roditelja koji uzgajaju goveda i svinje. Možda je baš ta farma i vreme koje je provodio sa životinjama odredila njegov glavni životni poziv. Postao je doktor, ali za životinje.

[wonderplugin_slider id=170]

 

Iako njegovi roditelji žive u drugoj državi, Marko često odlazi kući kako bi im pomogao u obavljanju poslova vezanih za poljoprivredu, a prvenstveno poslova koji se tiču zaštite i dobrobiti životinja.

Marko Janković (Privatna arhiva)

Ne smeta mu ni to što veterinari nemaju fiksno radno vreme jer se nikada ne zna kada će nekoj životinji biti potrebna pomoć. Ponosan je što je veterinar i po njegovim slikama je lako zaključiti da je najsrećniji kada je u društvu životinja.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Iako sve deluje prilično lako, veterinarski posao je prilično težak, a ume da bude i opasan.

Marko Janković (Privatna arhiva)

– Tu je potrebna izuzetna snaga zbog prirode poslova koji se obavljaju, na primjer teljenje krave, carski rez, vađenje krvi govedima može da bude opasno ukoliko se životinja ne fiksira na adekvatan način… Svaka životinja je posebna i ume da pruži ljubav ako je osoba prepozna, oseti. Ja ipak nekako najviše volim goveda. Ne mogu da ostanem radvnodušan prema tom pogledu, krupnim crnim očima koje zrače plemenitošču, dobrotom, ljubavlju – rekao je Marko za CDM.

[wonderplugin_slider id=67]

 

– Posle goveda, mom srcu su najbliži psi. Oni su poslušni, društveni, privreženi, umiljati, čuvari, neki od njih znaju biti tvrdoglavi i što je možda i najvažnije, prijateljski su nastrojeni – dodao je.

Marko Janković (Privatna arhiva)

Kao maneken radio je nekoliko reklama, a kaže da za svoj izgled može najviše da zahvali genetici, ali i samom sebi na strpljivosti i istrajanosti da vodi zdrav život. Tu su i redovni treninzi, kao i zdrava ishrana.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here